FUTBOL

Teknik Direktörümüz Erol Bulut: Müthiş bir mücadele, müthiş bir geri dönüş. Futbolcularımı kutluyorum

25 Ekim 2020 Pazar 21:48

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, 3-1 galip ayrıldığımız Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.
 
Yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Erol Bulut, “Maça iyi başladık, baskılı başladık. Yakaladığımız pozisyonlar da oldu ama değerlendiremedik. Nitekim defansta yaptığımız ufak bir hatadan dolayı, Lemos’la Sosa arasında bir anlaşmazlık oldu, golü yemiş olduk. Bu golden sonra biraz dağıldık. İstediğimiz baskıyı kuramadık. Rakip topla oynamaya başladı ve ilk yarı 1-0 rakibin lehine kapandı. İkinci yarı yaptığımız değişiklik, Sosa’yı çıkardık oyuna Papiss Cisse’yi aldık. Daha hücuma katkı sağlayan Samatta’yı kenara aldık Pelkas’ı forvet arkasına çektik. Daha atak, baskılı oynamak istedik. İyiye doğru gitti. Sonra yaptığımız iki değişiklik daha oldu, takımı ateşledi. Soyunma odasında birkaç sözümüz takımı bir noktaya getirdi. Burada futbolcularımı kutluyorum. Trabzonspor’a kaşı 1-0 geri düşüyorsunuz, sonra toparlanıp ikinci yarı 3 gol atıyorsunuz. Müthiş bir mücadele. 1’i attık 2’yi istedik. 2’yi attık 3’ü istedik. 3’ü attık, hatta 4’ü atmak istiyorduk. Müthiş bir geri dönüş. Futbolcularımı kutluyorum.” dedi.
 
Her maça galibiyet için çıktığımızı belirten Erol hoca, “Biz her maça galibiyet için çıkarız. Bizim için beraberlik bile zaman zaman iyi sonuç olmuyor. Futbolcularımı sahaya her zaman 3 puan için sürüyorum. Oyunun gidişatı zaman zaman beraberlik olacak, mağlubiyet de yaşanacak. İnşallah sezon sonuna kadar namağlup olarak bitirme şansını yakalarız. Elimizden geleni yapacağız, futbolcular da ellerinden geleni kesinlikle yapacak. O istek, arzu, ruhla oynuyoruz. Birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Ufak, tefek hatalar var. Defansta yaptığımız hatalar, hücumda eksiklikler. Önümüzdeki haftalar gittikçe düzene koymaya çalışıyoruz. İnşallah böyle devam eder.” diyerek sözlerini tamamladı.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Erol Bulut’un basın toplantısındaki açıklamaları ve basın mensuplarının sorularına cevapları şöyle oldu:

“Takımımız Trabzonspor karşısında birinci golü attı. İkiyi istedi, ikiyi attı. Üçü istedi, üçü attı. Hatta dört, beş de olabilirdi. Hem oyuna giren futbolcularımız iyi iş yaptı. Taraftarımıza da değinmek istiyorum. Az olmasına rağmen bize büyük katkı sağladılar. Türk futbolunda ve dünya futbolunda taraftarlarla birlikte futbol daha güzel oluyor. İnşallah önümüzdeki süreçte orada da bir değişim olur.”

“İlk yarı zaten takım olarak istediğimiz o baskıyı kuramadık. Takım olarak golü yedikten sonra sahada yoktuk. Ancak ikinci yarıdan önce soyunma odasında konuştuk. Takım olarak hareket etmemiz gerektiğini futbolcularımıza anlattık. Bireysel olarak baskıya gitmememiz lazım bu işi birlikte başarırız. Birliktelik bize galibiyeti getirir.”

“Dediğim gibi takım ruhu, birliktelik ve birlikte hareket etmek başarıyı bize getiriyor. Böyle devam edersek daha çok galibiyetler hep birlikte alacağız.”

“Futbolda sadece bir kanatta hücum, bir kanatta defansta kalacaksınız diye bir kaide yok. Biz bütün hücum organizasyonlarımızı her iki kanattan da merkezden de çalışıyoruz. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarıda bunu daha iyi yaptık. İyi sonuçlandırdık ve galibiyet geldi.”