FUTBOL

Luiz Gustavo: Önemli olan takımdaki kolektiflik

29 Ekim 2020 Perşembe 16:30

Fenerbahçemizin Brezilyalı futbolcusu Luiz Gustavo, Antalyaspor maçının hazırlıklarının devam ettiği Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
Brezilyalı futbolcumuz Luiz Gustavo, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan önce Cumhuriyetimizin 97.yıl dönümünü, “Öncelikle Türk halkını kutluyorum. Bugün gerçekten çok önemli bir gün, ben de bugünü kutlayarak başlamak istiyorum.” şeklindeki sözleriyle kutladı.
 
Daha sonra basın mensuplarından gelen soruları cevaplayan Gustavo, ilk olarak Arjantinli futbolcumuz Jose Sosa ile saha içerisindeki uyumunu şu şekilde değerlendirdi: “Bence önemli olan takımdaki kolektiflik. Dediğiniz gibi sezona iyi başladık ama yolumuz çok uzun. Sosa veya bir başkası hiç fark etmez, ben kiminle oynarsam oynayayım takımıma yardım edebilmek için en iyi şekilde adapte olmaya çalışıyorum.”
 
Herkes takıma yardım etmek için elinden gelenin en iyisini yapmalı
 
Geride bıraktığımız sezonun, Fenerbahçemizin iyi başladığı 2020-2021 sezonu ile kıyaslaması istenen Luiz Gustavo, “Bir kıyaslama yapmak her zaman zordur. Sonuç itibarıyla aynı hataları yapmamak için bizlerin geçmişte yaşadığı tecrübelerden iyi dersler çıkarması gerekiyor. Sizin de ifade ettiğiniz gibi bu sezon yeni bir sezon ve herkes takıma yardım etmek için elinden gelenin en iyisini yapmalı.” dedi.
 
Taraftarın benim hakkımdaki düşüncesinden dolayı çok mutluyum
 
Taraftarımızın kendisi hakkındaki düşünceleri karşısında çok mutlu olduğunu dile getiren Gustavo, “Her zaman söylediğim gibi ben nereye gidersem gideyim öncelikli o kulübün felsefesini anlamaya çalışırım. Aynı şekilde taraftarların sahada nasıl futbolcular görmek istediklerini anlamaya özen gösteririm. Nereye gidersem gideyim o kulübe maksimum saygıyı gösteririm ve işime en iyi şekilde konsantre olmaya çalışırım. İfade ettiğim gibi taraftarın benim hakkımdaki düşüncesinden dolayı çok mutluyum fakat daha yapacak çok işimiz var.” diye konuştu.
 
Jarell Eddie çok iyi bir insan, umarım tekrar buluşma şansı elde ederiz
 
Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın sezon başında kadrosuna kattığı ve kendisine benzerliği sosyal medyada bahsedilen basketbolcumuz Jarell Eddie hakkında konuşan yıldız futbolcu, “Kendisiyle bu hafta buluştuk, bir araya geldik. Ben de kendisini ilk defa görmüş oldum. Basketbolu da çok seviyorum ve ilk fırsatta da bir basketbol maçına gitmek istiyorum. Buluşmamız da çok iyi geçti ve gerçek anlamda çok iyi bir insan. Güzel bir ailesi var. Umarım tekrar buluşma şansı elde ederiz.” dedi.
 
Rakip ve maç fark etmeksizin her zaman kazanmak ve elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum
 
Sergilediği performansla futbol otoriteleri tarafından tam not alan Luiz Gustavo, genç futbolculara tavsiyeler vermesi istendiğinde şunları söyledi:  “Bu bir tavsiye mi bilemiyorum ama benim için en önemlisi şu, ben futbol oynamayı çok seviyorum. Futbol oynamayı çok sevdiğim için futbol oynuyorum. Rakip ve maç fark etmeksizin her zaman kazanmak ve elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Bence onlar da bu anlayışta olmalı.”
 
Böylesine büyük bir takımın kaptanı olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum
 
Eski futbolcumuz Alex de Souza’dan sonra kaptanlık pazubandını takan bir başka Brezilyalı futbolcu olarak bunun hissettirdiklerini paylaşan Gustavo, “Alex’in burada gerçek anlamda çok büyük bir tarihi var. O burada bir efsane. Çok fazla şampiyonluk kazanmış, çok fazla önemli maçta çok iyi performanslar göstermiş. Ben buraya geleli çok az bir süre oldu ve daha çok yeniyim. Ama dediğim gibi oynadığım kulübe saygı duymaya çalışıyorum. Kaptan olma noktasında da benim düşüncem şu, kaptan olsam da olmasam da ben her zaman takımıma yardım etmek isterim. Benim amacım her zaman bu. Tabii ki böylesine büyük bir takımın kaptanı olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.
 
Takımdaki her oyuncunun birbirine saygı duymasının gerekliliğine ve takım için elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğine vurgu yapan Brezilyalı futbolcu, “Takımda farklı karakteristik özelliklere sahip çok fazla oyuncu var. Zaten bu yüzden de bir hocamız var. Hocamız takım için en iyisini seçmek zorunda, en iyisini seçmeli. Ozan, Sosa ya da Tolga, ben hangisiyle oynarsam oynayayım önemli olan birlikte oynadığınız oyuncuların birbirine saygı duyması, sizin onlara saygı duymanız ve takım için elinden gelenin en iyisini yapması.” dedi.
 
Gün be gün hocamızın bizden istediklerini daha iyi anlamaya çalışıyoruz
 
Teknik Direktörümüz Erol Bulut hakkındaki düşünceleri de merak edilen Luiz Gustavo, “Hocamız bu sezon başında geldi ve bize neler istediğini, nasıl bir oyun tarzı oynatmak istediğini anlattı. Biz de bunu en iyi şekilde sahaya koyabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve antrenmanlar çok yoğun geçiyor. Şahsen ben bunu çok seviyorum. Bu kadar yoğun bir şekilde çalışmak hoşuma gidiyor. Gün be gün hocamızın bizden istediklerini daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Her geçen gün daha da gelişeceğiz diye düşünüyorum.” ifadelerini kullanırken; Milli maç arası öncesinde oynayacağımız Antalyaspor ve Konyaspor karşılaşmalarını, “Biz, her maçımızı kazanmak istiyoruz, tabii ki rakiplere saygı duyarak. Ama gelişerek ve elimizden gelenin en iyisini yaparak yolumuza kazanarak devam etmek istiyoruz.” şeklinde değerlendirdi.
 
Sahaya kolunda kaptanlık pazubandıyla çıkmanın da ötesinde ihtiyaç olduğu her an takıma yardım etmenin çok daha önemli olduğuna vurgu yapan başarılı futbolcu, “Ben buraya geldiğim zaman da söylediğim gibi ben buraya bir hedefle geldim. Burası benim için bir meydan okuma ve ben bu yüzden buradayım yani hedefimi gerçekleştirmek için buradayım. En başta söylediğim gibi önümüzde daha yapmamız gereken çok fazla işimiz var. Eğer gelişerek devam edersek hedeflerimize ulaşabileceğimizi ve iyi bir sezon geçirebileceğimizi düşünüyorum. Kaptanlık konusundaysa bu takımın birinci kaptanı Gökhan. Ben, bana ihtiyaç olduğu zamanlarda kolumda pazubandı olsa da olmasa da her zaman bu takıma yardım etmek istiyorum.” dedi.
 
Saha içindeki ciddi duruşunun yanı sıra saha dışındaki tarzı, duruşu da merak edilen Gustavo, şu şekilde konuştu: “Ben normal, sakin bir insanım. Bu dediğiniz soruya cevap vermek kolay değil, sizin söylemeniz daha doğru olur. Sürekli güler yüzlü olmak iyi olduğum bir konu değil ama genel olarak mutlu bir insanım.”
 
Son olarak Süper Lig’in 6. haftasında 3-1’lik Trabzonspor galibiyetinin ardından takım olarak stadımızın balkon bölümünden dışarıdaki taraftarımızla kucaklaşma anına ve sezon sonunda şampiyon olmamız halinde oluşacak atmosfere dair bir değerlendirmede bulunan Luiz Gustavo, “Sanırım maç kazandıkça, maç kazanmaya devam ettikçe bu duygu artacaktır diye düşünüyorum. Çünkü bu takım uzun senelerdir şampiyon olamıyor ve bu sezonki takımdan neler beklendiğini çok iyi biliyoruz, beklentilerin farkındayız. Ama bizim bu duyguları, bu mutluluğu taraftara bırakmamız gerekiyor. Oyuncular olarak konsantre bir şekilde çalışmaya devam etmeliyiz. Sorumluluklarımızı bilerek devam etmemiz gerekiyor. Mütevazı bir şekilde iyi maçlar çıkarmalıyız. Eğer Tanrı isterse zaten sezon sonunda şampiyon olduğumuzda çok büyük bir kutlama yaparız taraftarlarımızla. Ama o ana kadar rakiplerimize saygı duyarak işimizi yapmamız ve maçlarımızı kazanmamız gerekiyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları