FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal: Bu ligde son sözü biz söyleyeceğiz

25 Ağustos 2019 Pazar 00:46

Fenerbahçemiz, Medipol Başakşehir galibiyetiyle ligdeki ikinci haftayı da kayıpsız geçerken, mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Bu ligde son sözü biz söyleyeceğiz.” dedi.

Sözlerine takım içerisindeki birlik ve beraberlik ortamına vurgu yaparak başlayan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Bugün kazandık ancak oyunu beğenmedim. Biz, sevinmeyi de üzülmeyi de birlikte yaşıyoruz. Bugün önemli olan buydu. Skorda ne yazdığı önemli değil. Üzülürken de sevinirken de takımın birlikte olması önemliydi. Maçtan önce söylediğim gibi takımımız, yönetimimiz, taraftarımız… biz bu yolu birlikte yürüyeceğiz, birlikte yürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Oyuncu değişikliklerinin sonuca doğrudan etki etmesi üzerineyse, “Rotasyon zor, bütün takımlar zorlanacak. Biz de oyun içerisindeki rotasyondan zorlanıyoruz. Zaman zaman oyun dışında da rotasyonlardan zorlanacağız, aynı şekilde Başakşehir de zorlanacak. Ama bunu öne geçirmek bugün bize oldu. Dediğim gibi bugün oyunu beğenmedim. Bu oynanan oyundan sorumlu benim. Bu sorumluluğu ben üstleniyorum. Ama çok önemli bir şey var ki, biz taraftarımızla, yönetimimizle ve takımımızla birlikte yürüyoruz. Bu ligde son sözü biz söyleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Son olarak takım olma duygusunun önemine vurgu yaparak sözlerini noktalayan Ersun Hoca, “Biz, birlikte çalışıyoruz, birlikte yaşıyoruz, birlikte mücadele ediyoruz. Zaman zaman oynuyoruz, zaman zaman oynamıyoruz. Bugün Tolga diğer oyunculardan biriydi, bir farkı yoktu. O da mücadelesini yaptı. Saha içerisindeki rotasyon, saha dışındaki rotasyon şu anda bizim takımımızın sorunu ama biz her ne olursa olsun birlikte bunu başarabilecek güçte olan bir takımız ve son sözü de biz söyleyeceğiz. Hiçbir mazeretten çekincemiz de yok, şikayetimiz de yok. O yüzden yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

BASIN TOPLANTISI:

“Birlikte oynamayı, birlikte mücadele etmeyi ve birlikte bir tavır sergilemeyi çok özlemiştik. Bunu sahada özellikle oyuncularımız ortaya koydu. Birlikte sevindik, birlikte üzüldük ve bu tavrı sahada koymak bize oldukça önemli bir aşama kaydettirdi. Her zaman iyi oynamayacağız, her zaman pozitif futbol olmayacak. Takım golü atmak, takım golüyle galip gelmek ayrıca güzel bir taraf ama bunun tamamını oyuna yaymak ve oyunda bunun tamamını oynamamız gerekiyor. Maçtan önce de söyledim; biz, taraftarımızla, yönetimimizle ve futbolcularımızla birlikte yürüyeceğiz ve birlikte bu yolu kat edeceğiz. Bu birliktelikten de sonuç doğacak. En son sözü de biz söyleyeceğiz. Oyuncularımı kutluyorum.”

“Şampiyonluk için ne mazeretimiz var ne çekincemiz. Bütün oyucular bizim ve değerli. Özellikle Alper’in bizimle beraber yapmış olduğu bu mücadeledeki tavrı ve davranışı bence bir Fenerbahçeli olarak Alper’e yakışandı. Bu büyüklüğü bu camiaya göstermeliydi ki, bu camia da bunu kucakladı. Biz, birlikte hareket edeceğiz, birlikte yürüyeceğiz. Bu yolda son sözü de biz söylemek için o birlikteliğimizi devam ettireceğiz, şampiyonluk bundan geçer, bu yoldan geçer. Bu birliktelik size son dakikada maç kazandırır, bu birliktelik size kalenizi kapatır, bu birliktelikte taraftarınızla, yönetiminizle, takımınızla birlikte sizi sıkılaştırır.”

“Biz bu sene sonucu belirleyen olacağız. Fenerbahçe olarak biz, sonucu belirleyen olacağız. Bu sıkılıkta bir takımız. Bu sıkılıktaki takım olarak da dediğim gibi bütün hepiniz buradayken söyleyeyim; bütün kötü oyun benim, pozitif olan her şey futbolcularımın ve bizi yönetenlerin. Bu paylaşımı ve paydaşı doğru yönetmek ve doğru bir şekilde buradayız. Hiçbir çekincemiz yok. Şampiyonluk yolunda hiçbir korkumuz yok.  Tam tersi duruşumuz, dayanışmamız belli ve belirgin yolda da dümdüz devam edeceğiz. Dediğim gibi Fenerbahçe çekincesi olmayan bir takımdır.  Emin olabilirsiniz sonuna kadar da transferle ilgili yönetimimiz çalışıyor. Başkanımızın verdiği bir takvim var, bu takvim de önümüzdeki hafta olacak. Göreceksiniz, biz sonuna kadar her yerde yönetimimizle, taraftarımızla ve takımla mücadelemizi devam ettiriyoruz.” 

“(Vedat Muriqi’nin performansı) O kanaati siz getirin. Ben o kanaate sahiptim zaten. Sizin takdir etmeniz ve değer vermeniz daha önemli. Çünkü ben o değeri ona verdim. O karşılığını yavaş yavaş vermeye başladı ve daha iyi olacağını düşünüyorum. Bizim için daha zorlu ve rotasyon olan maçlar olacak. Bunların üstesinden gelip birlikte yürüyerek bunu aşacağımızı düşünüyorum. Güzel gidiyoruz.”

“Çalışıyoruz. Eksiklerimiz var. Kötü oyunun mazereti benim. Ben sorumluyum. Çalışıyoruz. Henüz daha çok başındayız. Bu sorunları çok takım yaşayacak. Biz en az yaşayan olmalıyız. Gayret ediyoruz. Bugün yazan skor önemli değil. Fenerbahçe’nin oynayacağı oyun ve kalitesi önemli. O kaliteyi yükselteceğiz.”

“Oyuncularımızın şahsi hataları ve bireysel övgülerine geçerken çok dikkat etmemiz gerekiyor. Futbol bir hata oyunu. Geneline bakmak lazım. Ben oyuncuların tutumundan çok memnunum başta kaptan olmak üzere. Onlar bunun karşılığındaki takım olmayı oldukça iyi götürüyorlar.”

“Daha dengeli, daha oturaklı, savunma ve hücum geçişleri daha olgun… Bir zaman, süreç işi… Sorunlarımızın başında rotasyon zorunlulukları. Bunlara önlem alacak kişi benim. Sonuçta bunun önlemini alarak bu işe devam edeceğim.”