FUTBOL

Vedat Muriqi: Bu camia için her şeyimi vereceğim

22 Temmuz 2019 Pazartesi 22:02

VfL Wolfsburg karşısındaki tek golümüzü kaydeden yeni transferimiz Vedat Muriqi, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Camiamıza adını altın harflerle yazdırmak istediğini ifade eden Vedat Muriqi, “Öncelikle takım adına konuşmam gerekirse ilk geldiğim andan itibaren çok iyi uyum sağladığımı düşünüyorum. Kulübe adapte olabilmem için takım arkadaşlarım, büyüklerim, abilerim, herkes çok yardımcı oldu. Elimden geldiğince bu camia için her şeyimi vereceğim. Bu camiaya adımı altın harflerle yazdırmak istiyorum. Buraya onun için geldim. İyi başladığımı düşünüyorum. İnşallah bu performansım lige de yansır.” dedi.

Takımın gidişatını ve Wolfsburg karşısındaki oyunumuzu da değerlendiren 25 yaşındaki forvet, “Bundesliga’nın en önemli takımlarından birisiyle oynadık. Açıkçası onlar hazırlık kampına daha erken başladılar. Yanılmıyorsam altıncı hazırlık maçlarıydı. Onlar daha hazır olduğu için biz ilk başlarda takımı tartma açısından 10-15 dakika tutuk başladık. Ama ondan sonra biz de hünerlerimizi sunmaya başladık. Performansımızdan dolayı mutluyuz. Önümüzde Hertha Berlin maçı var. Orada da iyi performans çıkarmak istiyoruz. Hazırlık maçlarında her ne kadar skor önemli olmasa da galibiyet her zaman takımın moralini yukarı çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun takıma adaptasyonuyla ilgili sorusuna ise Vedat Muriqi, şu şekilde yanıt verdi:

“Adapte olduğumu söyleyebilirim. Gelmeden önce takım arkadaşlarımdan birçoğunu tanıyordum. Ortak arkadaşlarımız da vardı. Yaklaşık iki-üç haftadır buradayım. Adapte olduğumu söyleyebilirim. İnşallah kendimi bu camiaya adayıp iyi şeyler başaracağıma inanıyorum.”

Takımımızın antrenman temposunu da değerlendiren Vedat Muriqi, “Sezon başları her zaman futbolcular için yorucu geçer ama bu bizim iyiliğimiz için oluyor. İleride bunun karşılığını kat kat alacağımızı düşünüyorum. şeklinde konuştu.