FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal: Fenerbahçe yüzünü yarınlara çevirdi

20 Mayıs 2019 Pazartesi 22:59

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Büyükşehir Belediye Erzurumspor galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk olarak maçı değerlendiren Ersun Hoca, “Zorluk derecesi olan bir maç oynadık. Rakibimizin her ne olursa olsun evindeki son maçı ve kazanmak için oldukça yüksek gayret göstereceğini bildiğimiz bir maçtı. Bizim de seriyi devam ettirmek ve ligde kendimize iyi bir sıra bulmak, sezonun içinde yaşadığımız zorlu günlerden çok rahat bir şekilde kendimizi en azından iyi hissetmek için oynayacağımız bir maçtı. Prestij açısından da önemliydi. Kazandık. Fenerbahçe yüzünü yarınlara çevirmek durumundaydı ve çevirdi. Yarını daha iyi hale getirmek, hem Başkanımız hem yönetimimizle daha güçlü, zirve yarışında olacak, şampiyonluğu yaşayacak bir Fenerbahçe yaratmak için; Fener Ol” kampanyası başta olmak üzere yüzümüzü yarınlara dönerek yapmamız gerekenleri yoğun bir şekilde yapmak ve bu zorlu günleri tekrar Fenerbahçe’ye yaşatmadan Fenerbahçe’nin genetiğinde olan zirveyi Fenerbahçe’ye yaşatmak en büyük arzumuz olacak.” ifadelerini kullandı.
 
Yayıncı kuruluşun ligdeki sıralamamıza ilişkin sorduğu soruya ise Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Sevinilecek hedef değil. Bizim genetiğimizde buralarda olmak hiçbirimizi mutlu eden bir sonuç değil. Bunu matematiksel olarak en iyi yerde bitirmek Fenerbahçe’nin sonucu olmalı. Bizim hedeflerimiz çok daha büyük ve farklı. Bir daha yaşamamak adına yüzümüzü yarına çevirip yapmamız gereken başta “Fener Ol” ve bundan sonraki her Fenerbahçe’yi güçlendirmek için yapılan gayret içinde olmayı, çalışmayı ve her dakikayı değerlendirmeyi hedef ettik.” şeklinde yanıt verdi.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ise şu şekilde konuştu:

“Rakibimizin evinde oynadığı ve ligde kalmak adına umut beslediği bir maçtı. Kazandığı takdirde alt sıralardaki son maçı oynayarak ligde kalma umudu beslediği bir maç. Bu türlü maçları oynamak ve bu tür maçlardaki futbolun zorluğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz de kendi prestijimiz ve oyunun lehimize dönmesi açısından önemli olduğunu düşündüğümüz bir maçtı. Kazandık ve kazanırken de eleştiri olarak birçok kendimize dönük, bugün oynadığımız oyuna dönük söylemler yapabiliriz. Ama kazandığınızda haklısınız ve kazanıyorsunuz. Kazandığımız için de mutluyuz. Kendi evimize dönüşümüze bakarsak bir maçımız kaldı. Fenerbahçe’nin artık yüzünü yarına çevirmesi gerekiyor. Yarın da güçlü bir Fenerbahçe yaratmak var. güçlü Fenerbahçe’nin şu anda hedefleri olan “Fener Ol”, takım kurma, önümüzdeki yıl Fenerbahçe’nin hak ettiği yarışı yapma ve kazanma adına başta Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz olmak üzere elimizi bu çalışma azmi ve mesaisi her gün daha da sorumluluğu artacak şekilde devam ediyor.”

“Bizim dışımızda gerçekleşen sorunları konuşuyoruz. Kendimizi şu anda ligde hangi sıradaysak rakiplerimizin ne yapacağı, hangi sırada olacağı değil; biz kendi ne olacağımıza bakalım. Bir maçımız kaldı. Rakiplerimizi yenip bir üst sıraya daha sahip olup, son maçımızda hedeflediğimiz şey olan bir galibiyetle sezonu kapatmayı diliyoruz."