FUTBOL

Vedat Muriqi: Maç eksiğim olduğu için hocamdan şans istedim

03 Aralık 2019 Salı 23:46

ZTK 5. Tur ilk maçında karşılaştığımız İstanbulspor maçında 1 gol, 1 asistle oynayan golcü oyuncumuz Vedat Muriqi, maçın ardından açıklamalarda bulundu.
 
Yayıncı kuruluşa konuşan Vedat, maçla ilgili, “Yoğun bir tedavi süreci geçirdik. Sağlık ekibimizden, hocalarımızdan Allah razı olsun. Ellerinden geleni yaptılar. Planladığımızdan çok daha erken döndüm. Ufak tefek ağrılarım oluyor ama o ağrılı günleri atlattım. Mutluyum. Bugün de maç eksiğim olduğunu düşündüğüm için hocamdan şans istedim. Açıkçası gol atmayı bekledim, daha erken değişiklik isteyebilirdim. Normalde 60-65 dakikalık bir süreç planlamıştık. Golden sonra hocam çıkardı. Mutluyum. İnşallah cuma günü de bu performansı sahaya yansıtıp 3 puanı alacağız.” dedi.
 
Golünü attıktan sonra oyundan çıkmasıyla ilgili Vedat, “Ersun hoca yılların hocası. Bazen teknik-taktiğin dışında hissiyat da hoca için önemli. O hissiyatın tamamına sahip. Belki hissetti ve o yüzden çıkarmadı, biz de attık.” değerlendirmesini yaptı.
 
Evkur Yeni Malatyaspor maçında oynamaması, Göztepe maçına ise ikinci yarı dahil olmasıyla ilgili ise, “Malatya maçında oynamamamın sebeplerinden biri buydu. Oynarsam sakatlık riski daha da artacaktı bu sefer 8 hafta uzak kalacaktım. Ersun hocayla konuştuğumuzda birbirimize bunu göze alamayacağımızı söyledik. O yüzden tedbir amaçlı Malatya maçına çıkmadım. Göztepe maçında kendimi daha iyi hissettiğim için ufak ağrılarım olsa da takımı yalnız bırakmak istemedim. Burada çok şükür 75 dakika oynadım. Çok fazla bir ağrı hissetmedim. Çok şükür her geçen gün daha iyiye gidiyor.” açıklamasını yaptı.
 
Sakatlığıyla ilgili de konuşan Vedat Muriqi, “Çektiğimiz MR’larda 5 hafta bir şey yapamaz denildi. Ben yanılmıyorsam 21. gün ayağımı denedim. Ufak tefek ağrılarım olmasına rağmen 21-22. gün takımla idmana katıldım. Planlanandan 10-12 gün daha erken çıktım. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Fiziki yapımla ilgili de olabilir. Doktorla konuştuğumuzda da 5 hafta demişti. Onlara da tekrar teşekkür ediyorum. Gece gündüz tedaviler uygulayıp yetiştirmeye çalıştılar. Sadece benim isteğim ve arzumla değil, onların da çok çabası var.” ifadelerine değindi.
 
Son olarak eşine seslenen Vedat, “Sadece bir futbolcu değil, genel olarak bir insanın, bir erkeğin evinde huzuru, rahatlığı, yemeği, dinlenmesi olunca mutlu oluyor, gerisi geliyor. Buradan ona çok teşekkür ediyorum. Onu çok seviyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.