FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal: Bu oyunla zirvede kalarak şampiyon olmak en büyük hedefimiz olacak

06 Aralık 2019 Cuma 23:31

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Gençlerbirliği galibiyetini yayıncı kuruluşa değerlendirdi.

İlk olarak karşılaşmanın istatistiklerini paylayan Ersun Hoca, “İstatistiklerle başlamak durumundayım. Bugün ilginç istatistikler var. 5 gol attık ve daha da fazla olabilirdi. 8 net gol pozisyonumuz var. Opta’nın gol beklentisi skalasında da 2.5 ile zaten lideriz, bu maçta da 3.5’a çıkmışız. Rakibimize 0.8 civarında verdik ki bu golleri yememeliydik. Rakibimizin attığı gol ve karşı karşıya ofsayt pozisyonunun dışında, bu konuda da iyiyiz. Kaleye atılan yaklaşık 30 şut var. Ceza sahasından büyük bir aksiyon var. Haklılığımızı ya da oyunumuzu kanıtlayacak tek bir şeyimiz var. O da gol. Bu golün olduğu dakikalar bizi her şeyin haklı çıktığı sonuca götürüyor. Biz kaybettiğimiz maçlarda da aynı durumda ve skordaydık. Bunu geliştirerek devam edeceğiz. Birçok oyuncumuzu bu süreçte devam ettirerek kazandırmaya çalışıyoruz. Üst üste oynayacağımız maçlar başlayacak. Tolgay, Ferdi daha çok süre alacaklar ve pekiştirerek doğru zaman ve doğru yerde en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu oyunla şampiyon olmayı amaçladıklarını vurgulayan Ersun Yanal, “Fenerbahçe kendi oyununu kabul ettiren ve oynayan, bugüne kadar bütün maçlarda bütün beklentileri galibiyet üzerine kurmuş, sonuca ulaşmak için oynayan bir takım. O maçlara baktığınızda da yine aynı istatistikleri görürsünüz. Sıkıntımız goldü, gol beklentisini sonuca çevirmekti. Umarım bunu en kısa sürede geliştirip, oynadığımız bütün oyunlar pozitif. Fenerbahçe, futbol için oynuyor. Futbol için mücadele ediyor. Doğruları yapmaya devam ediyor. Eleştirilsek de doğruları yapmaya devam edeceğiz. Bizim taraftarımızın bizden beklentisi olan oyunu ortaya koymak, bu oyunla zirvede kalarak şampiyon olmak en büyük hedefimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

Son olarak takımımızın bugüne kadar gol yollarında yaşadığı sıkıntılara ilişkin soruya Ersun Yanal, “Kimin attığı önemli değil. Gol pozisyonlarına girdiğimizde atmalıyız.” cevabını verdi.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Sözlerime çok hassas eleştirdiğimiz istatistiklerle başlayayım. Bugün 30’a yakın şu, 14-15 tanesini isabetli. İlk yarı yüzde 70’in üzerinde bir oyun. Yüzde 90’a yakın pas oranı ve birçok gol pozisyonu. Opta verilerine göre, 2.5 ile gol beklentisi oranında öndeydik. Bugün 3.5’in üzerine çıkan bir gol beklentisi var. Maalesef 0.9’un altında bir rakamla da ediğimiz iki gol var ki yememeliydik. Rakibin iki pozisyonu anca bir gol yapardı ama iki tane gol yedik, yememeliyiz. Net gol pozisyonumuz 8. Rakip ceza sahasına girişimiz, oyundaki iştahımız mağlup olduğumuz maçlara baktığımızda da hemen hemen bunların aynısını görürdünüz. Kaybettiğimiz maçlarda da çok farklı değildi. Girdiğimiz pozisyonlardan faydalansaydık belki bunları konuşmuyor olurduk. Bazı oyuncularımızın elbette performanslarından memnun değiliz. Sakatlıklarından ve bizden uzak kaldıkları için o ritmi yakalayamadılar. Ama yakalayacaklar. Bunu yakaladıktan sonra da takım olarak çok daha farklı bir boyuta geçeceğiz. En önemlisi biz hep birlikteyiz. Mutluyuz, bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Biraz güven, biraz destek ve biraz da oyunun ve mücadelenin hatırına bir omuz, hep birlikteliğimiz, bizi zirveye taşıyacak. En önemli sonuç olacaktır.”

(Serdar Aziz’in yerine Ferdi Kadıoğlu’nun girmesi üzerine sorulan soruya) “Oyuncu değişikliğindeki tarzımız, stoper alma tarzı değil. Orada ofansif bir hamle düşündük ve ofansif hamleyle devam ettik. Ofansif hamle de ya Deniz olacaktı ya da Ferdi olacaktı. Onun dışında belki orta saha düşünülebilirdi ama ofansif bir hamleydi. Çünkü savunma yapabilecek oyuncularımız var. İyi hücum yapabilecek oyuncularımıza da daha iyi savunma yaptırarak, daha hücumcu, daha atakçı bir takım olmak gayretindeyiz. Böyle bir fırsatı da yakaladık. Bunu da değerlendirdik. Daha da farklı bir skor alabilirdik.

"Rami’nin durumu belli. Rami, geçtiğimiz günlerde oyununu oynadı. İyi de oynadı. Performans beklentimiz devam ediyor. Bir sorun yok. Kontratında oynama maddesi yok, onu biliyorum.”

(Bir gazetecinin sorusu üzerine) “Cevabını çok net şekilde verdim. Burada futbolu konuşsak çok daha iyi olacak. Biz, futbolun dışına çıkmayı çok seviyoruz ve şu an futbolun dışındayız. Kulübe sorun, bana sormayın. Ben, kulübün içindeki teknik direktörüm. Kulübün içindeki bu işin sorumlularına soracaksınız. Bana sormayacaksınız.”