FUTBOL AKADEMİ

Futbol Akademi’de Devir Teslim Töreni

14 Haziran 2020 Pazar 18:09

Fenerbahçe Futbol Akademi Genel Koordinatörlüğü görevine getirilen Tahir Karapınar için bugün Dereağzı Lefter Küçükandonyadis tesislerimizde bir devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Törene kulübümüzün Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Mustafa Kemal Danabaş ile birlikte Fenerbahçe Futbol A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Aram Markaroğlu ve Futbol Akademi birim yöneticileri katıldı.

Futbol Altyapımızda bir buçuk sene yakındır görev yapan Serdar Dayat şu açıklamalarda bulundu;

Serdar Dayat: Fenerbahçe’den ayrılıyoruz ama Fenerbahçelilikten ayrılmıyoruz

“Yaklaşık bir buçuk sene Fenerbahçe’ye hizmet verdim. Keşke bir yıl 365 gün değil de, 700-800 gün olsaydı ve daha fazla hizmet verseydik.  Camiada değişiklikler ve yapılanmalar olabiliyor. Saygıyla da karşılamak lazım. Tahir hocayı İzmir’den tanıyorum. Saygı değer bir futbol adamı. Kendisine dışarıdan her türlü desteği vereceğimizi buradan bir kez daha söylüyorum. Bizim verdiğimiz ve vereceğimiz bütün destek Fenerbahçe’ye artı yazacaktır. Burada çok iyi arkadaşlıklar ve dostluklar edindim. Bu da benim için önemli. Fenerbahçe’den ayrılıyoruz ama Fenerbahçelilikten ayrılmıyoruz. Bundan sonraki günlerde de hem Tahir hocaya hem camiaya başarılar dilerim.”

Tahir Karapınar: Böyle vedalaşma töreni başka kulüplerde yapılmaz

Fenerbahçe Futbol Akademi Genel Koordinatörlüğü'ne getirilen Tahir Karapınar,  “Fenerbahçe’nin ne kadar büyük ve özel bir camia olduğunu tekrar gördüm. Böyle vedalaşma töreni başka kulüplerde yapılmaz. Normalde hocalar ayrılır, profesyoneldir. Bu ayrılıklar normaldir. Burada Serdar hocayla görüşmemiz, onun fikirlerini almam ve her zaman, ne zaman istersem destekleyeceğini söylemesi, benim için çok önemli. Serdar hoca burada çok büyük hizmetler yapmış. Ben de burada onları devam ettirmek istiyorum. İnşallah üst yapıyla iyi bir iletişim kurduğumuzda buradan iyi oyuncular çıkaracağımızı düşünüyorum” dedi.

Aram Markaroğlu: En önemlisi Fenerbahçemiz, hepimizin çabası bu doğrultuda

Futbol A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Aram Markaroğlu, “Tahir hocamız ilk sınavını A takımımızla birlikte verdi. Bugün devir teslim törenini gerçekleştirdik. Fenerbahçeliler Tahir hocayı çok fazla tanımıyor ancak biz yaşımız dolaysıyla da Altay’da top oynarken tanıyoruz. İyi sol ayağı vardı. Sol ayağından ve futbol sahasında yaptığı başarılı işlerden ziyade Ege bölgesinden övgü dolu sözler işittik. O da bizi çok fazla memnun etti. A takımımıza kendisiyle birlikte, Türkiye’nin en büyük ihtiyacı olan altyapıdan isimler çıkarmayı başaracağız. Bu bizim için artık en önemli şey. Serdar Dayat hocamıza da bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz. Herkes için hayırlısı olsun. En önemlisi Fenerbahçemiz iyi olsun. Hepimizin çabası o doğrultuda” ifadelerini kullandı.

Selahattin Baki: Bu kararlar inşallah Fenerbahçemize hayırlı olacak

Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki, “Verdiği emekler için, harcadığı mesai için Serdar Dayat hocamıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki kariyeri için başarılar diliyorum. Tahir hocamıza bir kere daha hoş geldin diyorum ve başarılar diliyorum. Bu kararlar inşallah Fenerbahçemize hayırlı olacak” diye konuştu.

Mustafa Kemal Danabaş: Serdar Dayat hocamıza teşekkür eder, Tahir hocamıza başarılar dileriz

 Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ise, “Altyapı sorumlusu olarak görev yapan Serdar Dayat hocaya, bugüne kadar vermiş oldukları emekleri için teşekkür ediyoruz. Kariyerinde bundan sonrası için başarılar diliyoruz. Bu görevi Tahir hoca devraldı. Kendisine başarılar diliyorum. Aynı zamanda 8 haftalık dönemde Futbol A takımımızla maçlara çıkıyor. Cuma günü de ilk maçı kazandık. Güzel bir başlangıç oldu” dedi. 

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüsü (Covid-19) nedeniyle faaliyetlerine ara vermiş olan Futbol Akademimiz yeni dönemde Tahir Karapınar hocamızın yönetimi ile birlikte faaliyetlerine yeniden başlayacak.

Basın Fotoğrafları