KULÜP

Kadın Hareketi ve 8 Mart Kadınlar Günü Etkinliği

13 Mart 2020 Cuma 17:14

Fenerbahçe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler ve Politika Kulübü (UPİK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında “Türkiye’de Kadın Hareketi” başlıklı konferans düzenlendi. 

Konferansa, kadına yönelik şiddetin hukuksal boyutunu aktarmak üzere Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı gönüllü avukatı Perihan Meşeli, göçmen kadınlar üzerine araştırmaları ve kitabı bulunan Düzce Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Doç. Dr. Emel Coşkun ve moderatör olarak da Yeni Medya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Eyrek katıldı.

Açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve öğrenci kulübü danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Köseoğlu yaptığı konferans, Perihan Meşeli’nin  “Şiddetin Türleri Nelerdir? Nereden Nasıl Destek Alabiliriz” başlıklı konuşmasıyla başladı.

Meşeli,  Mor Çatı’nın kısaca tarihçesinden bahsederek, şiddetin fiziksel, dijital, psikolojik ve flört şiddet türlerinden bahsetti. Meşeli, kadınların şiddete maruz kaldıklarında sivil toplum kuruluşlarına ya da devletin şiddetini önlemi merkezi olan ŞÖNİM’lere başvurması gerektiğini belirterek, hiçbir kadının bu konuda yalnız olmadığının altını çizdi.

Meşeli’nin ardından “Türkiye Mülteci ve Göçmen Kadınlar” başlıklı konuşmayı Doç. Dr. Emel Çoşkun yaptı. Çoşkun konuşmasında mülteci ve göçmen arasındaki ayrıma dikkat çekerek, göçmen kadın olmanın Türkiye’deki zorluklarından bahsetti. Özellikle ülkelerinden cinsel istismara uğramış kadınların, yeni bir yaşam için Türkiye’ye geldiklerini ancak burada da cinsel istismara uğradıklarını ifade etti.

Basın Fotoğrafları