SPOR OKULLARI

Fenerbahçe Spor Okulları Türkiye Futbol Şampiyonası Finalleri gerçekleştiriliyor

04 Ağustos 2019 Pazar 13:02

2018-2019 sezonu boyunca Türkiye geneli ve İstanbul içi okullarımız arasından bölgesel turnuvalarda şampiyon olan 28 okulumuzun  (38 takım 2007-2008/2009-2010 2 yaş kategorisi 1.’leri) karşılaştığı Fenerbahçe Spor Okulları Türkiye Futbol Şampiyonası Finalleri, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde gerçekleştiriliyor.
 
Spor Okulları Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ve Başkanımız Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki’nin de bir süre takip ettiği şampiyonayı, Türkiye Şampiyonası Futbol Altyapı Direktörlüğü ve Scout Birimi de izliyor.
 
Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalar yapan Başkanımız Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki Fenerbahçe Spor Okulları’nın önemine değindi.
 
Başkanımız Ali Koç: Esas amaç çocuklarımızın gelişmesi
 
Spor Okulları’nın bu organizasyonundaki esas amacın çocukların gelişiminin sağlanması olduğunu belirten Başkanımız Ali Koç, “Keyifli bir gün. Buradaki esas amaç çocuklarımızın gelişmesi. Sadece futbol açısından değil; ahlaki açından da sportif açıdan da. Aynı zamanda ileride Fenerbahçe’nin altyapılarına kazandırabileceğimiz çocuklar varsa onları tespit edebilmek. 3 ayrı sahada bütün gün maçlar olacak. Benim hayalim bu organizasyonun daha da büyümesi. Fenerbahçe Spor Okulları’ndan daha fazla oyuncu çıkarabilmek. Gençlerimizi tespit edip ileride Fenerbahçe’ye kazandırabilmek. Bazı okullarla, velilerle tanışıyoruz, sohbet ediyoruz. Fenerbahçe Spor Okulları’nı tebrik ederim. Güzel bir organizasyon yapmışlar.” dedi.
 
Başkanımız Ali Koç: Fenerbahçe Spor Okulları’nın cazibesi artarsa buranın kalitesi artar
 
Fenerbahçe Spor Okulları’nın cazibesiyle birlikte kalitesinin de artacağının altını çizen Başkanımız, “Daha gidilecek çok yolumuz var. Spor Okulları’nın geldiği nokta da takdire şayan bir nokta. Önemli olan bunun cazibesini arttırabilmek. Fenerbahçe Spor Okulları’nın cazibesini arttırabilmenin yöntemlerinden biri de bu turnuvalar sayesinde Fenerbahçe’ye kazandıracağımız sporcular. Ne kadar çok veli görürse ki çocukları iyi eğitim alıyorlar; çocuğun gelişimi için iyi şeyler yapılıyor sadece futbol açısından değil, her anlamda. Fenerbahçe Spor Okulları’nda ve bunun sonunda da bir şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü altyapılarına girme imkanı, şansı olduğunu görürlerse cazibe artar. Bu cazibe artarsa buranın kalitesi artar.” diye konuştu.
 
Başkanımız Ali Koç: İyi insan olma unsuru her şeyden daha önemli
 
Fenerbahçe Futbol Okulları’nın iyi futbolcu olmak kadar iyi insan olmayı da öğrettiğini belirten Başkanımız Ali Koç, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bakıldığı zaman herkesin sahası var, herkesin hocaları var, herkes turnuvalar düzenliyor ama bizim için burada önemli olan bu çocukların iyi insan olarak yetişmesi ve futbol dışındaki hayatın önemli unsurlarından da ders alıp komple bir gelişim sağlamaları. Sadece kazanmak için turnuvalara çıkmak değil, takım ruhundan, sportmenliğe centilmenliğe kadar bireyler olarak yetişmeleri önemli Burada oynayan tüm çocuklar Fenerbahçeli değil, başka takımları tutan çocuklar da var. Belki burada gördüklerinden ileride Fenerbahçe’nin birer elçileri, neferleri, sporcuları olurlar. İyi insan olma unsuru bence her şeyden daha önemli.
 
Yöneticimiz Selahattin Baki: İlgi, alaka böyle devam ettikçe Fenerbahçe’nin geleceği daha emin ellerde olacak
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki ise, “Geçen sene ile bu sene arasında gördüğüm en büyük fark, kariyerlerine spor okullarından başlayıp geçen sene altyapıya ve altyapıdan da A Takıma geçen sporcularımız vardı. Bu kesinlikle belli bir hava katmış çünkü velilerden çok ciddi bir ilgi, alaka görüyorum. Oyuncuların davranışları, düşen arkadaşlarını yerden kaldırması, mağlup olanın sarılıp teselli etmesi… Ciddi anlamda A Takım havasına girilmiş, herkesin vizyonu değişmiş. Bundan sonrası şans, iyi çalışmak, sağlıklı yaşamak. Tıkır tıkır işleyen birimlerden bir tanesi spor okullarımız. Bu ilgi, alaka böyle devam ettikçe Fenerbahçe’nin geleceği daha emin ellerde olacak.” dedi.
 
Tüm gün sürecek (09.00-18.00)  organizasyon 3 ve 4 no’lu sahalarda grup maçları, çeyrek final, yarı final, final şeklinde ilerleyecek ve en son kupa töreni ile sonlanacaktır.

Haberin diğer fotoğrafları

/