KOLEJ

23 Nisan coşkusu Fenerbahçe Koleji’nde özel bir törenle yaşandı

24 Nisan 2020 Cuma 00:26

Fenerbahçe Koleji, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yıl dönümü nedeniyle özel bir tören düzenledi.

COVID-19 salgını nedeniyle okulların kapalı olduğu ve sokağa çıkma yasağının da bulunduğu 23 Nisan’ı, Fenerbahçe Koleji yöneticileri, ilköğretim öğrencilerinin tamamının büyük boy fotoğraflarını fotobloklara bastırıp okulun konferans salonuna yerleştirerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenini sanki öğrencileri okuldaymış gibi yaptı. Öğrencilerin evlerinden çektiği video performanslarıyla gerçek bir törende izleyebileceğimiz günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler, şarkılar, korolar, dans ve jimnastik gösterilerinin hepsine yer verildi. Ayrıca ünlü isimlerin de video mesajları yayınlandı.

Okulun bu töreni önceden kaydedilerek bugün sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı ve devamında gün boyunca ünlü sanatçılar, yazarlar ve kendi öğrenci ve öğretmenlerinin konuk olarak katıldığı canlı bağlantılarla Meclisimizin açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşatıldı.

Kısa bir açıklama yapan Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Fatih Canpolat, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizin en önemli milli günlerindendir ve bir Türk çocuğun okul yıllarında katılmaktan ve kutlamaktan en büyük mutluluk duyduğu, milli duygularıyla ve değerleriyle ilk tanıştığı günlerden biridir. Atatürk ve Cumhuriyeti daha iyi öğrendiği, anladığı ve vatan sevgisini perçinlediği böyle bir töreni öğrencisiz yapmak içimize sinmedi. Arkadaşlarımızla töreni, içinde bulunduğumuz şartlarda nasıl yapacağımızı konuştuğumuz bir video konferans bu fikir gelişti. Biz de hem öğrencilerimizin gönderdiği performans videolarından, hem çok değerli ve ünlü isimlerden öğrencilerimiz için istediğimiz video mesajlardan oluşan törenimizi öğrencilerimizin fotobloklara basılan büyük boy fotoğraflarıyla yerlerini aldıkları her zamanki konferans salonumuzda kutladık. Öğrencilerimiz tören boyunca çok sessiz durdular ve çekim ekibi ile görevli yöneticilerimiz sosyal mesafe ve korunma tedbirlerine uyarak tören videosunun çekimini tamamladı. 23 Nisan günü ise Instagram üzerinden yayınladığımız bu video gün boyunca ünlü sanatçı ve yazarların canlı bağlantı konuğu olduğu törenimiz tarihi bir tören olarak, anılarımızda yerini aldı. Sabah yayınladığımız video eşliğinde öğrenci ve velilerimizin evde saygı duruşu ve İstiklal Marşına iştirak ettiklerini, öğrencilerimiz ve velilerimiz salonu dolduran fotoğraflarını görünce çok duygulandıklarını belirten çok sayıda teşekkür mesajı aldık. Bayramımız kutlu olsun!  Yaşasın 23 Nisan!” dedi.

Basın Fotoğrafları