KULÜP

Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nda ilk ders zili çaldı

09 Eylül 2019 Pazartesi 13:05

Özel Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’nda 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı, okulun spor salonunda düzenlenen törenle açıldı.

Fenerbahçe Koleji'nin kampüsünde gerçekleştirilen yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük’ün yanı sıra; Yönetim Kurulu Üyelerimiz Turhan Şahin, Simla Türker Bayazıt, Esra Nazlı Ercan ile Futbol A Takımımızın İdari Menajeri Volkan Ballı, Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Teknik Kadro Üyesi Volkan Demirel, oyuncularımız Harun Tekin, Adil Rami ile Fenerbahçe Üniversitesi Dekanı, Rektörü ve Öğretim Üyeleri ile Fenerbahçe Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Canpolat, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Başkanımız Ali Koç’un mesajını iletmek adına kürsüye çıkan Yönetim Kurulu Üyemiz Esra Nazlı Ercan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Başkanımız Ali Koç’un mesajını iletmek üzere buradayım. Yeni eğitim öğretim yılının ilk günüde Fenerbahçemizin aydınlık yüzünün yansıması olan Fenerbahçe Koleji’nin öğrencileri, öğretmenleri ve sevgili ailelerinin heyecanlarını ve mutluluklarını yürekten paylaşıyorum. Bu kıymetli günde bir kez daha dile getirmemiz gerekiyor ki ülkemizin ve dünyanın geleceği için eğitim öğretimden daha önemli bir şey yok. Eğitimi yalnızca derslerle ve okullar sınırlamamak, hedeflere sahip olmak, kendini daha çok geliştirmek için çaba sarf etmek, yeni nesillere her anlamad refahı yüksek bir memleket ve düzgün bir dünya bırakabilmek adına ülkemizin milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel tüm değerlerini benimsemek ve bu değerleri korumak, insan haklarına, kadınlara, çocuklara, hayvanlara ve toplumun tüm kesimlerine saygılı bireyler olmak, sorumluluklarını bilmek, her şeyden önce iyi birer insan olmak için çalışmak bizlere düşen en önemli görevdir. Atamızın ‘Gençliği yetiştiriniz, onlara ilim ve irfanın müsfet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.’ sözleriyle toplumumuza verdiği mesajdan yola çıkarak öğretmenler, aileler ve bizler çocuklarımızı ve gençleri en iyi şekilde eğitmek, topluma kazandırmak adına çalışacağız. Çünkü bu sorumluluk, Atamızın bize bıraktığı kıymetli bir mirastır. Hepinizi saygıyla selamlıyor, yeni öğretim yılının başarılı bir yıl olmasını diliyorum.”

Ardından yeni eğitim-öğretim döneminin açılış konuşmasını Fenerbahçe Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Canpolat yaptı. Herkesi selamlayan Canpolat, sözlerine şöyle devam etti:

“Şanlı Fenerbahçe Spor Kulübü çatısı ve himayesi altındaki Fenerbahçe Koleji’nin uzman eğitim kadrosuna liderlik edecek olmaktan ötürü büyük gurur ve onur duyuyorum. En başta Başkanımız Ali Koç ve Yönetimimize okulumuzu daha ileri taşımak üzere ortaya koydukları vizyon, inisiyatif ve destekleri için, okulumuzun kuruluşunun mimarlarından olan Yönetim Kurulu Başkanımız Turhan Şahin ve çok değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ömer Okan, Simla Türker Bayazıt, Acar Sertaç Komsuoğlu ve Esra Nazlı Ercan’a göreve geldiğimden beri gösterdikleri destekleri için teşekkür ederim. Günümüzde okulların rolü sadece akademik başarıyı sağlamak değil, sürekli değişen küresel bir toplumun üyeleri olacak öğrencilerimi yaşam boyu öğrenen, eleştirel düşünebilen, üreten, sorunlar karşısında çözüm ve stratejiler geliştirebilecek beceri ve ihtiyaçlara sahip bireyler olarak yetiştirmektir. Biz de Fenerbahçe Koleji’nde öğrencilerimizin kendi öğrenme serüvenlerini ve geleceğini planlayabilen bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Öğrencilerimizin ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, farklılıklara saygılı, hoşgörülü, iletişim yönü güçlü kişiler olarak büyümeleri, arkadaşlarıyla pozitif iletişim kurabilen özgüvenli, coşkulu, kendi sorunlarını tek başına çözebilen bireyler olmaları için çok çalışacağız. Çok kısa zamanda öğrencilerimiz, mezun olduklarında özellikle yurt dışı üniversitelerinde ya da iş hayatına atıldıklarında seçilebilirliklerini arttıracak, onların bu tür pozisyonlara kabulünü çok daha kolaylaştıracak donanıma sahip olacaklar. Öğrencilerimizin bütün dünyada kabul görecek belgeler, sertifikalar, diplomalar almaları için çalışıyor olacağız. Öğrencilerimizi dogmalardan uzak, bilimsel düşünebilen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet değerlerini özümsemiş, aydın ve demokrat bireyler olarak yetiştirmeyi Fenerbahçe Koleji’nin tüm yöneticileri ve öğretmenleri olarak görev ve borç biliyoruz.”

Genel Müdür Fatih Canpolat, sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle son verdi:

“Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir."

Canpolat’ın ardından konuşmasını yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin kürsüye geldi ve “Yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, camiamıza, eğitim çağındaki bütün çocuklarımıza, gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum. İyi bir eğitim, insana üretken olmayı, iletişim kurmayı, eleştirel düşünebilmeyi, öz değerlerine sahip çıkmayı, yaşamakta olduğumuz zamanı aşabilmeyi kazandırır. Biz de okulumuzda uygulamaya başladığımız BİYO programı ile sizlere meslekleri daha şimdiden inceleyerek o mesleklerin içerisinde yer alarak bizzat pratikler yaparak kariyer planlamanızı rahatlıkla yapabilme imkanı tanıyoruz. Geçen sene ‘Topraksız tarım’ projesiyle öğrencilerimiz birçok sebze üretti ve bu sebzelerin paketlenmesinden satışına kadar rol alarak para kazandılar. Bu parayı da  “Fener Ol” kampanyasına bağışladılar. Bu sene de BİYO programı içerisinde geleceğin meslekleri ve teknolojileriyle tanışacaksınız. Ona göre kariyer planlamanızı daha erken yapabileceksiniz. Bu program sayesinde öğrencilerimiz, Başkanımız Ali Koç’un ana felsefesi olan özgür düşünceli, kendi başlarına karar verebilen, sorgulayan, sayan, seven, toplumunun değerlerinden ve evrensel doğrulardan haberdar olan, hayatın güçlüklerinin üstesinden gelebilecek donanımlı, laik, iyi insanlar olarak yetiştirileceklerdir.” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi amaç edindiklerini vurgulayan Turhan Şahin, “Eğitim Kurumlarımızda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz, devletimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını benimseyerek koruyan ve geliştiren bireyler olarak ülkemizin geleceğinde pay sahipleri olacaktır. Sizlere en büyük tavsiyem Atamızın ilke ve inkılaplarından hiç kimseye, hiçbir kurum ve kuruluşa, herhangi bir şekilde şartlar ne olursa olsun asla ödün vermemenizdir. Değerli öğretmenlerim, sizler lidersiniz. Liderler daima doğru olanı yaparlar ve öğretirler. Siz de liderlik yaptığınız çocuklarımıza bunu öğretin. Onlara hayal kurmayı, hayal kurmaktan korkmamayı öğretin. Çünkü dünyadaki en güzel buluşlar ayal kurmakla başlamıştır. Çocuklarımıza okuna aşkını, araştırma ve spor alışkanlıklarını kazandırın. Çünkü okuma alışkanlığı onlara tarihin gelmiş geçmiş tarihin en akıllı insanlarıyla arkadaşlık yapma imkanını sağlayacaktır. En büyük amacımız, sizleri milli sorumluluk duygusuna sahip, aydın ve çağdaş gençler olarak yetiştirmektir. Sizlerin dayanağı da Atatürk ilke ve inkılapları olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yüksek Divan Kurulu Üyemiz Vefa Küçük ise, “2019-2020 eğitim öğretim döneminin başlangıcını burada hep birlikte kutluyoruz. Fenerbahçe’nin ilkeleri vardır. Bunların başında da Atatürk ilke ve devrimleri gelir. Anayasamız olan tüzüğümüzün 3. maddesinde ‘sporcu ve gençliği eğitirken, aynı zamanda Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, ulusal eğitime katkıda bulunmak üzere okul öncesi, ortaokul, lise ve üniversite eğitimini vermeyi’ anayasamız Yönetim Kurulumuza emretmiştir. Bu doğrultuda Fenerbahçe Koleji 2003 yılında kurulmuştur ve bugün de hala eğitimine devam etmektedir. Atatürk’ün gösterdiği ilkeler ve devrimler doğrultusunda, Atatürk’e, bu millete, bayrağa, bu vatana ve devlete hizmet etmek için sizlere büyük görevler düşüyor. Anne ve babalar, bu ilkeler doğrultusunda çocuklarınızı yetiştirir, Genel Müdürümüz ve öğretim kadromuz da bu doğrultuda eğitim verirlerse bu ülkenin sırtı yere gelmez.” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde; 17.eğitim öğretim yılına başlayan Fenerbahçe Koleji’ni daha yakından tanıtmak amacıyla hazırlanan barkovizyon gösterisi de sunuldu. Ardından ilk ders konuşmacısı olarak açılışta yer alan Futbol A Takımımızın Teknik Direktörü Ersun Yanal konuşmasını yaptı. Öğrencilerin çeşitli etkinliklerinin ardından 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreni sona erdi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları