DERNEKLERİMİZ

Washington DC Fenerbahçeliler Derneğimiz evsizlere yemek dağıttı

27 Mayıs 2020 Çarşamba 12:45

Washington DC Fenerbahçeliler Derneğimiz, Ramazan ayı ve koronavirüs sürecinde Washington'daki evsizlere yemek dağıttı.

Franklin Meydanı ve barınma evlerinde gerçekleşen etkinliğe Türkiye ve Fenerbahçe formalarıyla çok sayıda gönüllü katıldı. Yaklaşık 200 ihtiyaç sahibine sıcak yemek veren dernek yetkilileri, tatlı olarak da baklava ikram etti.

Koronavirüs sürecinde çeşitli yardım kampanyalarına destek olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Erhan Türk "Koronavirüs başlar başlamaz dernek üyelerimizle koordine olarak hemen Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ yardım kampanyasına katkıda bulunduk. Daha sonra Ahbap Platformuna ve Türkiye’de ihtiyacı bulunan bazı ailelere de yardım ettik." dedi. Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Koronavirüsten dolayı ekonomik olarak herkes zorluk çekiyor. İnsanlar Washington’a pek gelmediği için evsizlere yemek bulmakta zorluk çekebiliyorlar. Herkesin evde kaldığı bu süreçte maske takarak, sosyal mesafeyi koruduk ve teması azaltarak yemek dağıttık. Ramazan ayının son günlerine doğru bu yardımı düzenledik. Türklerin ne kadar duyarlı olduklarını göstermek istedik. ABD’deki Türk dernekleri olarak şu an herkes yarış halinde. Biz Fenerbahçe Derneği olarak farkındalık yaratarak örnek davranışlara herkesi teşvik etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington DC Fenerbahçe Derneği’nin sosyal medya üzerinden canlı yayın konuğu oldu ve pandemi süreciyle ilgili bilgi verdi. 
 

Haberin diğer fotoğrafları

/