DERNEKLERİMİZ

Mersin Fenerbahçeliler Derneği’nden iki önemli etkinlik

24 Mayıs 2020 Pazar 16:26

Mersin Fenerbahçeliler Derneğimiz, Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçirdiğimiz bu dönemde iki önemli etkinliğe imza attı.

Dernek, ilk olarak Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek burada sağlık personeli ile bir araya geldi. COVID-19 ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına teşekkür ziyaretinde bulunan Mersin Derneğimiz, sağlıkçılar için 2 günlük bir yemek organizasyonuna imza attı. Etkinlikte 150’den fazla personelle buluşan Mersin Fenerbahçeliler Derneğimiz, sağlık personeline bu zorlu süreçle ilgili desteklerini iletti.

Konu ile ilgili konuşan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Mersin Üniversitesi Hastanesi pandeminin ilk günlerinden itibaren ülkemizde topyekün yürütülen mücadelenin önemli bir parçası olmuştur. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm personelimiz bu zor dönemde büyük bir özveri göstermiştir. Bu bakımdan Mersin Fenerbahçeliler Derneği’nin, hastanemiz personeline yönelik jestinin anlamı büyüktür. Bu duyarlı etkinliğe katkısı ve emeği olan dernek üyelerine teşekkür ederim.” dedi.

Öte yandan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Yaşar, Prof Dr. Ali Kaya ve Hastane Baş Müdürü Güven Güleç de etkinlik için teşekkürlerini iletti.

Mersin Fenerbahçeliler Derneği Genel Sekreteri Onur Karaaslan yaptığı konuşmada, “Mersin özelinde üniversitemiz sağlık personelinin göstermiş olduğu çaba, teşekkürlerin en büyüğüne layıktır. Başta sayın rektörümüz olmak üzere tüm sağlık çalışanları teker teker bizlerin kahramanıdır. Bizler sadece minnet duygumuzu iletmek için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı ziyaret, sağlık personeliyle gerçekleştirilen fikir alışverişiyle noktalandı.

Günün bir diğer ziyaretini ise Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan 23 Nisan İlkokulu’nda gerçekleştiren Mersin Derneğimiz, burada öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerine Ramazan Bayramı öncesinde erzak yardımında bulundu. Dernek üyelerinin girişimleriyle gerçekleştirilen yardım organizasyonunda öğrenciler ile çeşitli oyunlar da oynandı. Etkinlik ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan 23 Nisan İlkokulu öğretmenleri, Mersin Fenerbahçeliler Derneği’ne teşekkür ederken; Mersin Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bülent Kütük ise, “Tüm etkinliklerde olduğu gibi amacımız insanların yüzünde küçük bir tebessüm yaratmak ve sarı lacivert renklerin sahip olduğu merhameti her daim hatırlatmaktır.” dedi.

Basın Fotoğrafları