DERNEKLERİMİZ

Fenerbahçeliler Derneği (FeDer) gençleri Nutuk ile buluşturuyor

22 Aralık 2019 Pazar 13:21

Fenerbahçeliler Derneği (FeDer), öğrencileri gönüllü olarak Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı eşsiz eser Nutuk’la bir araya getiren “Nutuk’u Gençlerle Buluşturuyoruz” projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.
 
Fenerbahçeliler Derneği, derneğin kadın komitesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında daha yalın bir dille kaleme alınan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserini lise ve üniversite öğrencilerine ücretsiz bir şekilde ulaştırmayı hedefliyor.
 
Dernek binasında gerçekleştirilen organizasyonda Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve Mustafa Kemal Danabaş ile FeDer başkanı Şahin Gönülcü ve üyeler de yer aldı. 
 
Projeyle ilgili Fenerbahçe TV’ye konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, “Bugün çok önemli ve değerli bir proje için Fenerbahçeliler Derneği’ndeyim. Feder, Atamızın dünyaya armağanı olan Nutuk’un daha yalın bir dille anlatılmış halini projelendirip aydınlık yarınlarımız olan gençlerimize armağan etti. Başrolde FeDer’in kadın komitesi var. Bana 1 ay önce bu projeyi anlattıklarında çok heyecanlanmıştım. Bugün de eseri incelediğim zaman çok yalın ve anlaşılır bir dilde. Tüm gençlerimize rehber olacağına, geleceğimize ışık tutacağına inanıyorum. Bu projelerin devamını diliyorum. FeDer’i, kadın kolları komitesini, Emel hanımı, Şahin başkanı, herkesi tebrik ediyorum.” dedi.
 
Mustafa Kemal Danabaş ise, “FeDer’in nutuk projesi etkinliği için buradayız. Çok güzel bir proje. Türkiye’nin dört bir yanında 14 ila 24 yaş öğrencilerine yalın bir dille yazılmış Nutuk kitabını bastırıp ulaştırmayı hedefliyorlar. Harika bir proje. Kendilerini tebrik ediyorum. Başkanımız Ali Koç’un meşhur bir sözü vardır; ‘Atatürk’ün hangi takımı ya da kulübü tuttuğu önemli değil, hangi kulübün Atatürk’ün yolunda ilerlediği önemlidir.’ diye.  Fenerbahçe’nin ayrıcalığını bugün FeDer sayesinde bir kez daha gösteriyoruz. Atatürk yolunda ilerleyen gençlere bu Nutuk kitabını ulaştırmayı hedefliyorlar. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum.” diye konuştu.
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları