DERNEKLERİMİZ

1907 ÜNİFEB Avrupa Birliği Sivil Düşün etkinliklerini gerçekleştirdi

07 Aralık 2019 Cumartesi 21:30

1907 ÜNİFEB (Üniversiteli Fenerbehçeliler Birliği), Avrupa Birliği Projeleri kapsamında gerçekleştirdiği Sivil Düşün Etkinliklerini 1907 Fenerbahçe Derneği lokalinde gerçekleştirdi.
 
2018 yılında gerçekleştirdiği Erasmus+ K1 Projesi ile Avrupa Birliği’nden fon almaya hak kazanan ilk Türk taraftar derneği olan 1907 ÜNİFEB, Sivil Düşün Programı dahilindeki ikinci Avrupa Birliği etkinliğini 6-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdi.
 
Etkinliğin ana teması, 2015 yılından bu yana 1907 ÜNİFEB tarafından uygulanan ve görme engelli taraftarlara maçın anlık sesli betimlemesinin gerçekleştirildiği Görmezden Gelme Projesi oldu. Etkinliğin konukları; Galler, Rusya ve Polonya’dan gelen FSE (Football Supporters Europe – Avrupa Taraftarlar Birliği) üyeleri ve 1907 ÜNİFEB geçmiş dönem yönetim kurulu üyeleri oldular.
 
Etkinliklerin ilk gününde; 1907 ÜNİFEB ve Görmezden Gelme Projesi’nin tanıtımı ve Görmezden Gelme Projesi çalıştayı yapılmasının ardından Görmezden Gelme Projesi’nin görme engelli katılımcıları, proje süresince yaşadıkları deneyimleri paylaştılar. Ardından, etkinliğin konukları ve görme engelli taraftarlar ile beraber Fenerbahçe – Gençlerbirliği karşılaşmasında Görmezden Gelme Projesi uygulandı.
 
Etkinliklerin ikinci gününde ise; 1907 ÜNİFEB geçmiş dönem Projeler Komitesi Sorumluları Efe Bayraktar ve Caner Akkuş, Görmezden Gelme Projesi’nin ortaya çıkışı ve ilerleyişi hakkında fikirlerini ilettiler. Ardından, etkinliğe yurt dışından gelen katılımcılar, etkinlik süresince yaşadıkları deneyimlerinden ve hislerinden bahsettiler. Etkinlik kapsamında; yabancı katılımcılar, Görmezden Gelme Projesi hakkında edindikleri fikirler ile ilerleyen süreçte kendi ülkelerinde ve taraftarı oldukları kulüplerde de benzer projelerin uygulanması yönünde 1907 ÜNİFEB ile iş birliği içerisinde bulunmak için oldukça istekli ve heyecanlı olduklarını dile getirdiler.
Toplamda 2 gün süre etkinlikler, katılım belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

Basın Fotoğrafları