ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ

Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı

27 Mayıs 2019 Pazartesi 15:47

Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün dünyadaki diğer çocuk ve gençlik kulüplerinden ayrıştığı nokta, katılımcıların kendi kendilerini yönetme haklarının olmasıdır.  Fenerbahçe Kongresi gibi bir seçimli kongresi, Fenerbahçe Başkanı gibi seçimle gelen bir başkanları ve yine onun belirlediği Fenerbahçe Yönetim Kurulu gibi bir Yürütme Kurulu bulunmaktadır.

15-17 yaş arasında bulunan genç katılımcılar arasından seçilen Başkan ve 14 asil-7 yedek Yürütme Kurulu üyeleri her yıl yapılan kongrede seçimle belirlenir. Belirlenen Başkan ve Yürütme Kurulu üyeleri 1 yıl süreyle görevde kalır. 13 yaşından gün almış aidat borcu olmayan her katılımcı seçimde oy kullanma hakkına sahiptir.

2019 yılı başkanlık seçimi 1 Haziran saat 11.00-15.00 saatleri arasında Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Maraton Loca Katı Toplantı Salonu'nda gerçekleşecektir. Bu tarihteki kongrede, oy kullanma hakkı olan Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü katılımcı sayısının yarısından 1 fazla olan salt çoğunluk aranacaktır. Salt çoğunluk gerçekleşmediği takdirde kongre 22 Haziran 2019 tarihinde saat 11.00’de yine aynı yerde salt çoğunluk aranmadan yapılacaktır.

Seçime Katılım Koşulları

Seçimde aday olabilmek için;
 -Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’ne katılımcı olmak,
-Başkan ve Yürütme Kurulu’na seçilebilmek için 15 yaşını doldurmuş olmak ve 18 yaşından gün almamış olmak,
-Seçimde aday olmak ve oy kullanabilmek için 2019 yılı aidat borcunun ödenmiş olması,
-Her başkan adayının adaylık şartlarını sağlayan 14 asil-7 yedek Yürütme Kurulu üye listesini belirleyerek ve oy pusulalarını hazırlayarak toplantı günü FBÇGK Divan Kurulu Başkanına teslim etmesi gerekmektedir.
-13 yaşından gün almış aidat borcu olmayan her katılımcı seçimde oy kullanma hakkına sahiptir.