BOKS

Buse Naz Çakıroğlu: Avrupa Oyunları'ndan altın madalyayla dönmek gurur verici

02 Temmuz 2019 Salı 17:46

Belarus’un başkenti Minsk’te gerçekleştirilen 2. Avrupa Oyunları’nın 51 kilo finalinde son Avrupa şampiyonunu mağlup ederek altın madalyanın sahibi olan Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Fenerbahçe TV’ye konuştu.
 
Yaşadığı mutluluğu ve gururu paylaşan Buse Naz, minik sporculara ve sporcu adaylarına da önemli mesajlar verdi. Fenerbahçe Spor Okulları’nı desteklediğini belirten Fenerbahçeli milli boksör, önemli avantajlarının olduğunu da sözlerine ekledi.
 
İlk olarak şampiyonluğu değerlendiren başarılı boksör, “Yaklaşık 1 yıldır Avrupa Oyunları için hazırlanıyoruz. Avrupa Oyunları'ndan altın madalyayla dönmek gurur verici. Her şeyden önce İstiklal Marşımızı okuttuk. Binlerce seyirci ayakta İstiklal Marşımızı dinledi, bayrağımızın göndere çekilmesini izledi. Bu bizim için çok önemli. Bunu başardığım için çok mutluyum. Böyle önemli ve büyük bir turnuvayı bu şekilde sonuçlandırdığımız için çok mutluyuz.” dedi.
 
Başarıya giden bu yoldaki çalışmalarını da aktaran Buse Naz, “Bu süreçte farklı antrenman programları uyguladık. Belirli sürelerde turnuvalara gittik, maçlar yaptık. Sakatlıklarımız oldu ne yazık ki ama çok ağır geçmedi. Çok yorucuydu. Psikolojik olarak da zorlanıyoruz. Her şeyden önce kadınız. Bazen ‘bitsin’ dediğimiz anlar oluyor ama burada da kulübümüz, antrenörlerim, ailem her zaman çok destek oldular. Bu konuda da çok şanslıyım. Genel olarak çok keyifliydi.” diye konuştu.
 
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda herkesi dayanışmaya ve harekete geçmeye çağıran HeForShe hareketiyle ilgili ise Buse Naz, “Kadın-erkek ayrımı eskiden daha fazlaydı. HeForShe bizim için çok olumlu. Sosyal medyadan çok fazla mesaj alıyorum ve genellikle erkeklerden mesaj geliyor. Gurur verici mesajlar. Biz, her şeyi yapabiliriz. Kadın olmak hiçbir şeye engel değil ve birçok şeyi başarabildiğimizi ispatladık. Kulüp olarak da asla ayrım yok. Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum. Bu ayrımı kesinlikle yaşamıyorum ve gereken desteğin daha fazlasını görüyorum.” değerlendirmesini yaptı.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün çok büyük bir kulüp olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Fenerbahçe Spor Okulları’nın sporcu adaylarına sağladığı avantajları ise şu şekilde anlattı:
 
“Spor Okulları’nı da sporcular olarak fazlasıyla destekliyoruz; Boks, Atletizm, Yüzme… Çocukların küçük yaşta spora başlamasının şöyle de bir avantajı var; yeteneği olmadığı bir branştan farklı bir branşa yönlendirilebiliyorlar. Böyle olması daha iyi. Fenerbahçe’yle spor kariyerim bitse de gönül bağım devam edecek. Spor Okulları’yla yakından ilgilenmeyi de çok isterim. Sporcu adaylarına ve ailelerine de şunu söylemek isterim; pişman olmayacaklar. Hem Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinde olacaklar hem de sokaktan spora yönlenecekler. Bu çok iyi bir şey.”
 
Buse Naz Çakıroğlu ile antrenörlerimizden yöneticilerimize ziyaret
 
Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu daha sonra yöneticilerimizle bir araya geldi. Kulüp binasında Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Fethi Pekin ve İlker Dinçay’ı ziyaret eden Buse Naz Çakıroğlu ile boks antrenörlerimiz Ali Çıtak ve Nazım Yiğit, altın madalyayı da yöneticilerimize sundu.
 
Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları