BASKETBOL

Bellona Kayseri Basketbol 50-71 Fenerbahçe Öznur Kablo

13 Şubat 2021 Cumartesi 16:53

Liglere verilen milli aranın ardından Herbalife Nutrition KBSL 19. hafta maçında Bellona Kayseri Basketbol’a konuk olan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 71-50 galip ayrıldı. Takımımız böylece galibiyet serisini 19 maça çıkardı.

Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
Satou Sabally, Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini ve Kiah Stokes.

Hava atışı sonrasında ilk hücum hakkını kazanan Bellona Kayseri Basketbol, bu hücumdan eli boş dönerken; karşılaşmanın ilk basketi pota altındaki perdeden kurtulan Satou Sabally’den geldi (0-2). Çeyreğin hemen başında rakibin top kayıplarını da hızlı hücumlarla sonuca bağlayan Takımımız, 8-0’lık bir seri yakalamış oldu. Ev sahibinin maçtaki ilk basketiyse ilk 4 dakikanın sonunda Esra Ural Topuz’dan geldi (2-8). Sert savunmasıyla rakibin set performansını da etkileyen Fenerbahçemiz boyalı alanda Satou Sabally ile skor üreten taraf oldu (2-10). Bitime 3 dakika kala Maja Miljkovic’le maçta bir basket daha bulan Kayseri temsilcisi, nefes almaya çalışsa da kaptan Tuğçe Canıtez ve Kiah Stokes’un basketleriyle farkı çift hanelere (4-14) çıkaran Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, ilk çeyreği 4-16 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk basket faul çizgisine gelen Maja Miljkovic’ten geldi (5-16). Devamında Sevgi Uzun, Jasmine Thomas ve Kiah Stokes’la bir seri yakalayan Potanın Kraliçeleri, farkı 17 sayıya çıkardı (5-22). Bu bölümde Kalani Chanel Brown’la 4-0’lık bir seri yakalayan Bellona Kayseri Basketbol’a, Alina Lagupova ve Jasmine Thomas’ın dış atışlarıyla cevap veren Takımımız, ilk 5 dakikayı 11-30’la önde geçti. Çeyreğin devamında da rakip üzerindeki baskısını sürdüren Kadın Basketbol Takımımız, soyunma odasına 17-36 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte ilk basket ev sahibi Bellona Kayseri Basketbol’da Kalani Chanel Brown’dan geldi (19-36). Devamında Jasmine Thomas, Satou Sabally ve Tuğçe Canıtez’in 7-0’lık serisiyle bir kez daha ağırlığını hissettiren Fenerbahçemiz, skoru 19-42’ye getirdi. Bu bölümde oyuna Alina Iagupova ve Jasmine Thomas’la ağırlığını koyan Kadın Basketbol Takımımız, 32 sayılık bir fark yakaladı (24-56). Son dakikalarda Olcay Çakır Turgut ve Cecilia Zandalasini’den de katkı alan Fenerbahçemiz, final periyotuna 33-65’lik üstünlükle girdi.

Karşılaşmanı final periyoduna Esra Ural Topuz, Melis Gülcan ve Sevgi Tonguç’la hızlı başlayan Bellona Kayseri Basketbol, skoru 50-69’a getirse de avantajını koruyan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 50-71 galip ayrıldı.

Basın Fotoğrafları