BASKETBOL

Galatasaray 80-77 Fenerbahçe Öznur Kablo

14 Mart 2020 Cumartesi 14:54

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 21. haftasında karşılaştığı Galatasaray’a 80-77 mağlup oldu.

Takımımız; 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi haftası etkinlikleri kapsamında “105 YIL ÖNCE BİZİM İÇİN DURAN KALPLERİ RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ.”  pankartıyla parkeye çıktı.

Victor Lapena yönetimindeki Sarı Lacivertliler maça; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez ve Elizabeth Williams beşiyle maça başladı. 

Ahmet Cömert Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi; Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Sipahioğlu, Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay ile Fenerbahçe Futbol A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Aram Markaroğlu ve Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı takip etti.   

Maça 4-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Bria Hartley’nin sayılarına engel olamayınca 5-4 geriye düştü. Alina’yla skoru 7-7’de eşitleyen Ekibimiz, oldukça çekişmeli geçen ilk çeyreği 18-18 eşitlikle tamamladı.

Zandalasini’nin ve Alina’nın üç sayılık isabetiyle 25-22 öne geçen Fenerbahçe Öznur Kablo, rakibine mola aldırdı. Moladan sayılarla dönen taraf Galatasaray olurken; Sarı Lacivertliler Iagupova ile rakibe cevap verdi. Bitime son 1 dakika kala 6 sayı geriye düşen Ekibimiz, ikinci çeyreği 42-39 geride bitirdi.

Soyunma odasından Alina Iagupova’nın art arda bulduğu iki üçlükle dönen Fenerbahçe Öznur Kablo, skoru 49-49’da eşitlese de Victoria Ayo Macaulay’ın sayılarına engel olamayınca 61-54 geriye düştü. Son bölümde de istediği oyunu ortaya koyamayan Ekibimiz, çeyreği 64-58 geride tamamladı.

Son çeyreğe Kiah Stokes’un basketiyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Elizabeth Williams ile 70-67 öne geçti. Bu bölümde Galatasaray da Meltem Yıldızhan ve Bria Hartley ile sayılar bularak skor avantajını elde etti(76-72). Son 1 dakikaya 3 sayı geride giren Fenerbahçe Öznur Kablo, 17 saniye kala farkı 1’e indirse de mücadeleden 80-77 mağlup ayrıldı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları