BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 74-58 BLMA

19 Şubat 2020 Çarşamba 21:03

Kadınlar EuroLeague'de normal sezonun bitimine 2 hafta liderliği garantileyen Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, 13.hafta maçında Fransa temsilcisi BLMA (Basket Lattes Montpellier Méditerranée Métropole Association) ile karşılaştı. Potanın Kraliçeleri, Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 74-58 galip ayrıldı. Takımımız, böylece Kadınlar EuroLeague'de oynadığı 13 maçın 11'inden galibiyetle ayrılmış oldu. 

Mücadeleyi, Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da izledi.

Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Montpellier karşısında mücadeleye Olcay Çakır Turgut, Tuğçe Canıtez, Elizabeth Williams, Laura Nicolls ve Cecilia Zandalasini beşiyle başladı.

Maçın ilk hücumunu yapan Takımımız olurken maçtaki ilk sayılarımız da Williams’tan geldi: 4-0. Konuk takımsa ilk sayılarını Diandra Tchatchouang ile buldu: 4-2. Maçın ilk dört dakikalık bölümü geride kalırken Tuğçe Canıtez ile 3 sayı çizgisinin gerisinden oldukça zor bir pozisyonda isabeti bulan Cecilia Zandalasini’yle Fenerbahçemiz, 9-2’lik üstünlüğü yakaladı. Samantha Whitcomb ve Diandra Tchatchouang ikilisiyle farkı 3 sayıya(9-6) indiren Fransız temsilcisi karşısında Potanın Kraliçeleri, Elizabeth Williams ve Zandalasini'nin şutlarıyla yeniden skoru 16-8’e getirdi. BLMA, Ornella Bankole ve Marie-Michelle Milapie ile farkı eritmeye çalışsa da Takımımız, bitime 2 dakika kala farkı 9 sayıya çıkardı: 20-11. 6 oyuncumuzun skora katkı verdiği ilk çeyreği Kadın Basketbol
Takımımız Öznur Kablo, 22-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk basket konuk takımda Marie-Michelle’den geldi: 22-15. Çok geçmeden rakibine Cecilia Zandalasini-Elizabeth Williams ikilisiyle cevap veren Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, farkı çift hanelere çıkardı: 26-15. Çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümü 28-19, Fenerbahçemizin üstünlüğüyle geçilirken, takımımız bu bölümde rakibin savunma direncini de kırmayı başardı. Sert savunmasıyla da rakibe geçiş izni vermeyen Kadın Basketbol Takımımız, soyunma odasına 38-26 önde girdi.

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde rakip potada Tuğçe Canıtez ve Zandalasini çiftiyle etkili olan Takımımız karşısında BLMA, Samantha Whitcomb, Romane Bernies ve Ornella Bankole skor üreten taraf oldu: 49-35. Fransız temsilcisinin farkı eritme çabasına özellikle İtalya yıldız Cecilia Zandalasini’yle dur diyen Potanın Kraliçeleri, Ayşe Cora’nın da skor yüküne ortak olmasıyla final periyotuna 60-47 önde girdi.

Harika bir final periyotu geçiren Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, rakibi durdurmayı başardı ve mücadeleden 74-58 galip ayrıldı.


Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları