BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo, EuroLeague Women’da Play-off turunda saha avantajını garantiledi

29 Ocak 2020 Çarşamba 00:17

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women'da 12.hafta maçında İtalyan temsilcisi Famila Schio'ya konuk oldu. Potanın Kraliçeleri, özellikle ikinci yarıdaki üstün oyunuyla rakibini 75-54 mağlup ederek, EuroLeague Women'da hem grubunu lider bitirmeyi hem de Play-off turunda saha avantajını garantiledi.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague’de üst üste 6.galibiyetini alırken; Takımımızın skorer ismi Alina Iagupova, bu sezon  Kadınlar EuroLeague’de 250 sayı barajını geçen ilk oyuncu oldu.

Takımımızın skorer oyuncularından Cecilia Zandalasini’ye müsabaka öncesinde ev sahibi takımın idarecileri tarafından çiçek takdim edildi.

Karşılaşma öncesinde Kaliforniya’da yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden NBA yıldızı Kobe Bryant ve kızı Gianna için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Famila Schio karşısında parkeye Olcay Çakır Turgut, Cecilia Zandalasini, Alina Iagupova, Laura Nicholls ve Elizabeth Williams beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında ilk hücum hakkı Fenerbahçemizin olurken; maçtaki ilk sayılar da faul çizgisine gelen oyuncumuz Laura Nicholls’tan geldi: 0-2. Ev sahibi Sabrina Cinili ve Sandrine Gruda ikilisiyle 6-0’lık bir seri yakalayarak skoru 6-2’ye getirse de Takımımız, Alina Iagupova ve Cecilia Zandalasini’yle maça denge getirdi: 6-6. Rakip takım özellikle Sandrine Gruda’yla potamızda etkili olurken ilk 5 dakikalık bölümü de 12-7’lik skorla önde geçen taraf oldu. Bu skor Başantrenörümüz Lapena’ya mola aldırırken, moladan 4-0’lık seriyle dönen Fenerbahçe Öznur Kablo, farkı 1 sayıya indirdi: 12-11. İtalyan temsilcisi Gruda’nın etkili oyunuyla skor üretmeye devam etse de takımımız, Alina Iagupova ve Sevgi Uzun’un basketleriyle maça ortak olmayı bildi ve ilk çeyrek 19-19’luk eşitlikle tamamlandı.

Mücadelenin ikinci çeyreğinde ilk basket İtalyan temsilcisinde Sandrine Gruda’dan geldi: 21-19. Kadın Basketbol Takımımız Öznur Kablo ise çeyreğe kaptan Tuğçe Canıtez ve Alina Iagupova’nın basketleriyle hızlı başladı: 21-23. İlk çeyreğe oranla oldukça kısır geçen ikinci çeyrek sonunda soyunma odasına önde giren taraf 30-27’lik skorla İtalyan temsilcisi Famila Schio oldu.

Üçüncü çeyreğe Zandalasini’nin 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutla başlayan Potanın Kraliçeleri, maça denge getirdi: 30-30.  Famila Schio, Eva Lisec ile 34-30’luk üstünlüğü yakalasa da, ekibimiz, Alina Iagupova ve Cecilia Zandalasini’nin basketleriyle 34-36 öne geçti. Cecilia ve Iagupova gibi eli sıcak isimlerden skor bulmaya devam eden Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, farkı 7 sayıya kadar çıkardı: 34-41. Ev sahibi takım, Sabrina’yla farkı eritmeye çalışsa da(36-41), takımımız rakibine bir kez daha Zandalasini’nin 3 sayılık basketiyle cevap verdi: 36-44. Üçüncü çeyrekte harika işler yapan Potanın Kraliçeleri, bitime 2 dakika kala farkı 12 sayıya çıkardı: 36-48. Rakibin top kayıplarının da ön plana çıktığı çeyreği 40-51’lik skorla önde tamamlayan Fenerbahçemiz oldu.

Mücadelenin final periyotunda da harika bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi ve karşılaşmadan 75-54 galip ayrıldı.

Basın Fotoğrafları