BASKETBOL

Beşiktaş TRC İnşaat 58–75 Fenerbahçe Öznur Kablo

12 Ocak 2020 Pazar 16:57

Kadın Basketol Takımımız Fenerbahçe Öznur Kablo, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 14. haftasında Beşiktaş TRC İnşaat ile karşılaştı. Takımımız, Akatlar Spor ve Kültür Merkezi’nde oynanan mücadeleden 75-58 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu ile  Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da takip etti.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş TRC İnşaat maçına kadar 968 sayı üreten #PotanınKraliçeleri, Beşiktaş maçının ikinci çeyreğinde Ayşe Cora’nın elinden bulduğu 32. sayı ile ligde 1000 sayı barajını aştı.

Victor Lapena yönetimindeki Fenerbahçe Öznur Kablo maça; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Laura Nicholls ve Kiah Stokes beşiyle başladı.

Maçtaki ilk sayılarımız Cecilia Zandalasini’den gelirken; ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi(9-8). Kiah Stokes’un basketiyle öne geçen Potanın Kraliçeleri, Ayşe Cora ile farkı çift hanelere çıkardı ve ilk çeyreği 28-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de Zandalasini’nin turnikesiyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo’nun Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki 1000. sayısı Ayşe Cora’dan geldi(17-32). Bu bölümde rakibini az sayıda tutmayı başaran Potanın Kraliçeleri, oyun hakimiyetini de eline alarak soyunma odasına 43-27 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıda Zandalasini ve Iagupova’nın üçlükleri ile etkili olan takımımız farkı daha da açarak final periyoduna 66-44 üstün girdi. Son çeyrekte hata yapmayan Fenerbahçe Öznur kablo derbiyi 75-58 kazandı ve ligdeki 12. galibiyetini elde etti.

Sarı lacivertlilerde Iagupova 16 sayı ile takımın en skorer ismi olurken; 14er sayı üreten Zandalasini ve Williams çift hanelere ulaşan diğer isimler oldu.

Kadın basketbol takımımız, sıradaki maçını çarşamba günü Euroleague'de Polonya deplasmanında Arka Gdynıa ile oynayacak. Potanın Kraliçeleri ligin 15. haftasında pazar günü Büyükşehir Belediyesi Adana'yı konuk edecek.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları