BASKETBOL

Potanın Kraliçeleri yarı finalde

20 Nisan 2019 Cumartesi 17:51

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Beşiktaş’ın konuğu oldu. Mücadeleyi 67-81 kazanan Potanın Kraliçeleri, seriyi de 2-0 yaptı ve yarı finale yükseldi. Takımımızın en skorer oyuncusu 22 sayıyla Kia Vaughn olurken; onu 16 sayıyla Anastasiya Verameyenka ve 15 sayıyla da Kelsey Plum takip etti.

Kadın Basketbol Takımımız KBSL play-off yarı final serisinde ise Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 2-0’la geçen Galatasaray’la karşılaşacak.

Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanan maçı Başkanımız Ali Koç ile Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ve Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu da izledi.

Valerie Garnier yönetimindeki Takımımız maça; Birsel Vardarlı Demirmen, Kelsey Plum, Tuğçe Canıtez, Kia Vaughn, Anastasiya Verameyenka beşiyle başladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede dış atışlarla sayılar bulan ev sahibi ekibe boyalı alanda etkili olan Vaughn ile orta mesafe atışlarla sayı üreten Verameyenka ile yanıt veren Potanın Kraliçeleri, ilk 5 dakikalık bölümü 10-12 önde geçti. Televizyon molasının 12-12 eşitlikle geçildiği bu periyot, 18-21 Potanın Kraliçelerinin üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçemiz Kia Vaughn ve Birsel’in pota altından buldukları sayılarla ikinci çeyreğe başlarken; farkı da beş sayıya çıkardı(20-25). Kelsey Plum ve Verameyenka ile sayılar üreten Potanın Kraliçeleri, Beşiktaş’a öne geçme şansı tanımayınca soyunma odasına 32-36 önde giren taraf oldu.

Beşiktaş’ın Kelsey Mitchelle ve Akhator’un sayılarıyla başladığı üçüncü çeyrekte, Fenerbahçemiz rakibine Ayşe Cora ve Kia Vaughn ile cevap verdi(42-49). Hücumda ritmi yakalayan Potanın Kraliçeleri, farkı da çift hanelere çıkararak siyah beyazlı ekibe molayı aldırdı(42-54). Mola dönüşünde de Ayşe ve Verameyenka ile sayılar üreten Ekibimiz, son dakikalarda da farkın kapanmasına izin vermedi ve çeyreği 47-62 önde bitirdi.

Son çeyreğe Tuğçe Canıtez’in üç sayılık isabetiyle başlayan Potanın Kraliçeleri, Kia Vaughn’un sayılarıyla skoru 61-77’ye getirdi. Son bölüme kadar oyunda üstünlüğünü hissettiren Kadın Basketbol Takımımız, Beşiktaş’ı 67-81 mağlup ederek seriyi 2-0 kazandı ve yarı finale yükseldi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları