BASKETBOL

Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Valerie Garnier, 14/16’ya konuk oldu

15 Nisan 2019 Pazartesi 15:47

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Valerie Garnier ile Yardımcı Antrenörü Tolga Esenci, Fenerbahçe TV’de yayınlanan 14/16 programına konuk oldu.

Normal sezonun değerlendirmesini yapan koç Valerie Garnier, Kadın Basketbol Takımımızın play-off çeyrek final serisinde karşılaşacağı Beşiktaş maçıyla ilgili de konuştu.

İlk olarak sezonun genel bir değerlendirmesini yapan koç Valerie Garnier, “Zor bir sezon geçirdik. Yoğun bir tempoda oynadık. 3 günde bir maç oynayarak EuroLeague’i de Türkiye Ligi’yle bir arada sürdürdük ve bu arada Türkiye Kupası’nı kazandık. Ligi ikinci sırada bitirmemizi olumlu olarak değerlendiriyorum. Şu an play-offlara tam anlamıyla hazır durumdayız.” dedi.

Normal sezonun bitmesinin ardından ligin en az sayı yiyen takımı olmalarıyla ilgili Garnier, “Şampiyonlukları kazanma yolunda en önemli şey takım savunmasıdır. Maçlarda kimi zaman şutları sokamıyorsunuz ama savunma her zaman sadık ve size olumlu olarak geri dönüyor. Takımımın bu parametreye verdiği önemden dolayı da gurur duyuyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Kupası şampiyonluğunu ise Fransız antrenör, “Şanlıurfa’da çok fazla seyircinin önünde oynadık. Keyifli bir atmosfer vardı. Çeyrek finalde ezeli rakibimiz Galatasaray’ı yenerek yolumuza başladık. Bizim için çok yoğun bir dönemdi; 17 gün içinde 7 maç oynadık ve bu maçlardan 6’sını dış sahada oynadık. Ciddi bir galibiyetti ancak 2 gün sonra EuroLeague çeyrek finalini oynamamız gerekiyordu. Dolayısıyla hem kutlamaya zaman bulamadık hem de çeyrek final maçına hakkını vererek hazırlanma fırsatı bulamadık. Bize pahalıya mal olduğunu söyleyebilirim.” sözleriyle anlattı.

Fenerbahçe’ye geldiği günden itibaren çok kaliteli insanlarla çalıştığını belirten Valerie Garnier, “Geçtiğimiz sezonun bitmesine 2 ay kala gelmiştim. Çok fazla belirsizlik vardı. Nasıl bir ortamla karşılaşacağımı bilmiyordum ama gerek oyuncular gerekse teknik ekiple iyi bir ekip oluşturduk. Kaliteli bir şekilde çalışmaya başladık. Bunun ardından güzel başarılar elde edip güzel anılar paylaştık. Şu an hepimizin tek amacı 1 ay içerisinde bu anıları yenilemek. Geçtiğimiz sezondan beri kaliteli oyuncular ve kaliteli insanlarla çalışma fırsatı buldum. Bu yüzden yeni başarılar için takımı hazırlamak çok daha kolay oldu.” diye konuştu.

Fransa Ligi ile Türkiye Ligi’nin kıyaslamasını da yapan Fransız koç, “Fransa Ligi ile Türkiye Ligi Avrupa’nın en iyi iki ligi. Bu iki ligde de tüm maçlar çok zor. Hatta normal sezonu ilk sırada bitirmek çok zor EuroLeague ile beraber. En iyi yabancılar Türkiye Ligi’nde oynuyor ama farkı yaratanlar her iki ligde de yerli oyuncular. Oyuncu karakteristiği olarak Fransa’da daha iyi savunmacı oyuncular var belki ama Türk oyuncular hücum kalitesi anlamında çok yukarıdalar.” dedi.

Kadın Basketbol Takımımızın play-off çeyrek finalindeki rakibi Beşiktaş maçıyla ilgili düşüncelerini de aktaran Valerie Garnier, “Kuşkusuz zor seri olacak. Play-off atmosferleri farklı olur, daha sert olur. 2 galibiyet alan bitirecek. 1 maç bile kaybetseniz sıkıntılı duruma düşme marjınız artıyor. Zor kısmı bu. Çok konsantreyiz. İyi hazırlanıyoruz bu seriye. Taraftarlarımızı maça davet ediyoruz, gerçekten onlara çok ihtiyacımız var. Özellikle Çukurova maçında iyi basketbol izlettirdik. Taraftarlarımızın bizimle birlikte olması bize daha fazla cesaret verecektir.” değerlendirmesini yaptı.

Son olarak Fener Ol projesiyle ilgili konuşan Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Valerie Garnier, “Fenerbahçe çok büyük bir aile. Eğer ailenin tamamı tehlike altındaysa herkes aileyi kurtarmak için seferber olur. İlk kez görüyorum bu tip bir kampanyayı. Çok faydalı olacağından eminim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kadın Basketbol Takımımızın Yardımcı Antrenörü Tolga Esenci ise koç Valerie Garnier’le ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Hep sakindir. Zaman zaman bizi de yatıştırıyor. Koç çok çalışkandır. Ayrıntılar üzerinde çok takıntılıdır. Bir şey iyi olana kadar devam ederiz. Çok iyi insan ilişkileri vardır. Sadece oyuncular değil teknik ekipteki herkesin eşlerine kadar doğum günlerini bilir.”

Son olarak Fener Ol kampanyasıyla ilgili konuşan Yardımcı Antrenörümüz Tolga Esenci, “Biz büyük bir aileyiz. Eğer aile içinde bir problem varsa çözmek ailenin fertlerine düşer. O yüzden tüm hepimiz elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız.” dedi.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları