BASKETBOL

Victor Lapena ile Ayşe Cora’dan galibiyet değerlendirmesi

30 Kasım 2019 Cumartesi 17:47

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Victor Lapena ile Samsun Canik Belediye maçında 13 sayı kaydeden Ayşe Cora, 79 sayı farkla 103-24 galip geldiğimiz mücadelenin ardından Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
 
Victor Lapena: Oyuncularım ciddiyetle oynadı ve enerjilerini sahaya yansıttı
 
Başantrenörümüz Victor Lapena maçla ilgili, “Takımı kutluyorum. Çok ciddiyetle oynadılar ve enerjilerini sahaya yansıttılar. Bu tip takımlara karşı enerjinizi sahaya yansıtmadığınız takdirde bu ciddiyeti kaybedebilirsiniz. Bu ciddiyeti kaybetmediğimiz için mutluyum.” dedi.
 
EuroLeague B Grubu 6.  haftasında deplasmanda karşılaşacağımız BLMA ile ligin 8. haftasında konuk edeceğimiz Galatasaray maçlarını da değerlendiren Lapena, “Önümüzde zorlu bir hafta var. Bugün de Zandalasini’nin de ufak bir sakatlığı vardı. Kontroller sonucu belli olacak. Fransa deplasmanı bizi zorlayacak. Sonra da Galatasaray’la büyük derbiye çıkacağız. Taraftarlarımızı tribünlere bekliyoruz. Bu maçlarda umarım iyi sonuçlar alacağız.” diye konuştu.
 
Ayşe Cora: Her maçı EuroLeague seviyesinde oynamaya çalışıyoruz
 
Oyuncumuz Ayşe Cora ise, “Samsun Canik Belediye bize göre çok daha zayıf bir takım. Bizim maç seçme şansımız yok. Her maçı EuroLeague seviyesinde oynamaya çalışıyoruz. Bir maç tempo düşürdükten sonra tekrar tempo yükseltmek kolay olmuyor Olabildiğince kendi basketbolumuzu oynayıp rakiple ilgilenmemeye çalışıyoruz. Bu maç da onlardan biriydi. İyi mücadele ettik. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Haftaya Galatasaray derbisi var. O maçtan önce de bizim için çok önemliydi. Derbiden önce iyi bir takım antrenmanı gibi bir maç oldu.” ifadelerini kullandı.