BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, Real Madrid maçı sonrası açıklamalarda bulundu

20 Şubat 2020 Perşembe 23:51

Real Madrid karşısında alınan mağlubiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, soruları da yanıtladı. Açıklamalardan derlediklerimiz; 

“Real Madrid’i tebrik ediyorum. Maçı baştan son dakikaya kadar kontrol ettiler. Bizim açımızdan hazırlamaya çalıştığımız her şey çok kötüydü. Maçı çok kolay şekilde domine ettiler. Kötü günleriniz olabilir ama savaşmadığınız anlar olmamalı. Bugün bazı oyuncularım mücadele bile etmedi. Soyunma odasında aynı şeyi onlara da söyledim. Antrenör olarak benim de sorumluluğum var ama 7 yıldır burada olduğum sürece bize destek veren herkese saygı duymamız gerekiyor. Bu insanlar, bu akşamki tabloyu izlemeyi hak etmiyorlar. Hepimizin sınırları vardır. Sınırların sonuna gidersek olabilir, ama bazı dakikalardan sonra pes ederseniz bu çok kötü. Bu akşamki hissiyatım da bu. Bunun için çok üzgünüm. Taraftarlarımız gerçekten böyle bir tabloyu izlemeyi hak etmiyorlar. 

Konsantrasyon gerçekten önemli bir problem. Özellikle Euroleague seviyesinde oynuyorsanız, bunun olmaması gerekiyor. Konsantrasyonsuz oynuyoruz. Motivasyon yoksa, konsantrasyon da olmaz.  Ne için kim için oynadığınızın farkında olmalısınız. Son molada oyuncularıma bunu söyledim. Kendinize saygınız yoksa en azından taraftarlara saygı gösterin. Her zaman yanlarında olacağım. Onlar benim oyuncularım ve bu kulübe çok şey kattılar. 3 gün önce kupa aldık. Sorun olan bu çok normal bir şeymiş gibi gözüküyor. Kolay bir şey olmadığının bazı insanlar farkında olmalılar. Bu ritimde oynamak kolay değil. Bu kesinlikle bu maçın bahanesi değil. Real Madrid de aynı şekilde oynadı ve kupa kazandı. Bazen insanlar çok yıl geçtikten sonra bazı şeyleri hatırlarlar. O zaman da gelecek.

Bizimle, onların ilk beşlerinin istatistiklerine bakın. Onların benchten katkısına, bizim benchten katkımıza bakın. Bu da maçın bir parçası. Kim ne kadar oynarsa oynasın, mutlaka takıma yardım etmesi gerekiyor. Madrid’deki ilk maça dönüyorum. Vesely, Joffrey ve Malcolm’suz oynadık ve Ahmet orada 3 dakika oynadı. Ribaundlarda öndeydik. Kalinic orada 13 dakika oynamıştı ama bugünkü maça bakarsak, 38/20 ribaunt.  Bu nedir? İstek midir? Savaşmak mıdır? 11/1 bizim potanın altından.  Oynadığımız şekilden çok farklı hazırlanmıştık maça. Bahane değil, tabii ki oyuncuları suçlamayacağım. Belki maça ben doğru hazırlamadım. Belki de cevap budur. İlk yarıdan sonra benim için her şey çok netti. Çok basit.

11 tane ikilik, 14 tane de üçlük kaçırdılar. 25 sayıdan 11’ini aldılar. İkinci veya üçüncü pozisyonda olduğunuz zaman daha rahat oynuyorsunuz. Daha kolay şut kullanıyorsunuz.  Çok iyi şutörlerden oluşan bir takım. Özellikle Jaycee Carroll’i durdurmak için çalışmıştık, 20 sayı attı. Daha fazla söyleyecek bir şey yok. Bu sene maç fazla maç oynadık, son topta olsun son pozisyonda, hücumda hep kaybettiğimiz maçlar oldu ama hissiyat hep farklıydı. O maçlarda sonuna kadar savaştılar ama bugün Euroleague oynayacak kadar istekli olmayan bazı oyuncular vardı. Çok kolay pes ettiler. Ve benchte olup bunu izlemek çok kötü bir his. 

Her girdiğimiz salonda taraftarlar oluyor. Bundan daha büyük motivasyon ne olabilir, ne istiyorsunuz ki? Niye yapıyorsunuz bu işi? Sevdiğimiz için yapıyoruz. Ben sevdiğim için yapıyorum. Oyuncuların da sevdikleri için yaptıklarını tahmin ediyorum. Tabii ki çok maç, vs. var ama Real Madrid’in de var. Bunlar bahane olmamalı, olmaması gerekiyor. Her şekilde motive etmemiz gerekiyor. Benim inancımı da soruyorsanız sezon sonuna kadar çok zor olacağını düşünüyorum. Çok çok zor olacak. Euroleague’de mücadele edecek gücümüzü görmüyorum. Koç olarak böyle bir şeyi nasıl söyleyebilirsiniz diye düşünen çok insan olacaktır. En son pes edecek olan insan benim. Varsa bana bir parmak gösterecek; işimi iyi yapmadığımı, motive olmadığıma dair, kim olursa olsun gelsin göstersin. Ben ne yaptığımı biliyorum, staffım da ne yaptığını biliyor.”