BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ile basketbolcularımız, Valencia galibiyetini değerlendirdi

29 Şubat 2020 Cumartesi 01:33

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic ile basketbolcularımız Ali Muhammed ve Derrick Williams, Valencia Basket galibiyetinin ardından Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.  
 
Zeljko Obradovic maçla ilgili, “Ne kadar önemli bir maç olduğunun herkes farkındaydı. Özellikle play-offtaki en iyi sıralamaya girebilmek için en büyük rakibimiz Valencia. Oynamamız gerektiği şekilde oynadık; tüm oyunculardan faydalanarak. Sahaya giren her oyuncu da katkıda bulundu. Birçok maçtan sonra ilk defa takım gibi oynadığımızı söyleyebilirim. Yüzdelerimize gelince ikiliklerde 75, üçlüklerde 46. Bu, maça saygı gösterdiğimizi ve topu çok güzel paylaştığımızı gösteriyor. Oynayan 11 oyuncunun toplam 24 asisti var, bu da herkesin en az 1 asisti var demek. Bu, takım için çok önemli bir şey. Aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor. Oyuncularımı galibiyet için tebrik ediyorum ama son molada yaklaşık 15 sayı öndeyken 10’da 2’lik bir seri oldu. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Galatasaray maçında da aynı şey oldu. Bu şekilde oynamaya devam etmeliyiz. Birbirlerine saygı duyarak, topu paylaşarak ve sahada savaşarak. Buraya gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Ali Muhammed: Güzel top paylaştık

Ali Muhammed, “Bu akşam biraz farklı oynadık. Özellikle çok güzel top paylaştık, ribauntlar aldık. Önceki maçlarda ribauntlarda hatalarımız olmuştu. Güzel bir galibiyet oldu. Maç maç ilerleyip bu şekilde oynamaya devam etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Derrick Williams: Kazanmayı çok istedik
 
Derrick Williams ise, “Tamamen takım eforuydu. Kazanmayı çok istedik, kazanmak zorundaydık. Deplasmanda birkaç mağlubiyetimiz olmuştu. Hep son periyotlarda sorunlar yaşadık. Kazanıp devam etmek istedik. Dizimde devam eden ufak ağrılar oluyor ama kazanmak için her türlü savaşmaya hazırım. Molalarda sağlık ekibi yardımcı oluyor. Günün sonunda kazanmak için her şeye değiyor.” ifadelerine değindi.