BASKETBOL

Igor Kokoskov ve Ali Muhammed’in maç önü görüşleri

27 Kasım 2020 Cuma 12:26

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 11. hafta maçında Valencia Basket’i konuk ediyor. Bu akşam Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak ve 20.45’te başlayacak karşılaşma öncesi konuşan Başantrenörümüz Igor Kokoskov ile oyuncumuz Ali Muhammed, şunları söyledi:
 
Igor Kokoskov: "Çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımla oynayacağız. Nasıl oynamaları gerektiğini biliyorlar. Gerçekten geniş bir kadroları var. Valencia kesinlikle EuroLeague’deki en iyi hücum takımlardan biri. Koçları tarafından çok iyi yönetilen bir ekip. Topu çok iyi paylaşıyorlar, bencilce hareket etmiyorlar. Bizim için özellikle defansif anlamda oyun planımıza sadık kalabilmek için önemli bir sınav olacak. Aynı zamanda rakibimizin de savunmada agresiflik yapabildiğini biliyoruz, bu nedenle de hücumda da iyi bir iş çıkarmalıyız. Çember altını kullanabilmeli ve agresif olmalıyız. Rakibimize cevap verecek sertliği ortaya koyabilmeliyiz. Valencia çok tecrübeli bir ekip ve özellikle sezonun bu bölümünde çok iyi oynuyorlar. Bizim adımıza çok değerli bir karşılaşma olacak çünkü evimizde oynuyoruz ve hedeflerimiz için evimizi koruyabilmemiz gerekiyor."
 
Ali Muhammed: "Zor bir karşılaşma olmasını bekliyoruz. Valencia’nın oldukça iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Onlar bir galibiyet serisiyle buraya geliyorlar. Biz de EuroLeague’deki son birkaç maçımızı kaybettik. Şimdi evimize dönüyoruz. Mücadeleyi kazanabilmek için agresif savunma yapabilmeli ve bunu hücuma da artı olarak yansıtabilmeliyiz. Takım olarak reaksiyon göstermeli ve kırk dakika boyunca mücadele etmeliyiz."