BASKETBOL

U-BT Cluj Napoca 66-67 Fenerbahçe Beko

14 Eylül 2019 Cumartesi 22:36

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Romanya’da düzenlenen ‘League of the 4’ hazırlık turnuvasının ilk maçında ev sahibi U-BT Cluj Napoca takımıyla karşılaştı. Ekibimiz, BT Arena’da oynanan mücadeleyi 66-67 kazanarak finale yükseldi.
 
Fenerbahçe Beko’nun turnuva finalindeki rakibi 15 Eylül Pazar günü (yarın) 20.00’de Partizan olacak.
 
Fenerbahçe Beko’da Dünya Kupası maçları nedeniyle takıma henüz dahil olamayan Melih Mahmutoğlu, Gigi Datome, Ahmet Düverioğlu, Kostas Sloukas ve Nando De Colo’nun yanı sıra, tedavi ve bireysel çalışma süreci devam eden Jan Vesely turnuva kafilesinde yer almıyor. Genç oyuncumuz Tarık Biberovic ise geçirdiği gıda zehirlenmesi nedeniyle karşılaşma kadrosundan çıkarıldı.
 
Fenerbahçe Beko mücadeleye Ali Muhammed, Egehan Arna, Nikola Kalinic, Derrick Williams ve Joffrey Lauvergne beşiyle başladı.
 
Ekibimiz, ilk çeyrekte Lauvergne ve Williams ile skor üretti. Kalinic ve Lauvergne’nin iki faul aldığı ilk on dakikalık dilimde takımımız, üç sayı çizgisinin gerisinden düşük yüzdeyle hücum etti. İlk çeyrek 15-13 ev sahibi üstünlüğüyle geçildi.
 
İkinci çeyreğe takımımız Williams ve Stimac’ın faul çizgisinden ürettiği sayılarla başladı. Ribaundlarda takımımıza üstünlük kuran Cluj-Napoca, ilk yarının bitimine altı dakika kala farkı dört sayıya çıkardı (25-21). Berkay ve A.Muhammed’in üçlükleri, devreye dört dakika kala takımımıza üstünlüğü getirdi (26-27). Egehan’ın üçlüğüyle farkı dört sayıya yükselten ekibimiz, rakibinin 5-0’lık serisine engel olamayınca Zeljko Obradovic oyuna mola ile müdahale etti (31-30). Çeyreğin son bölümünü Kalinic ve Williams’ın sayılarıyla geçen Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 34-38 önde gitti.
 
İlk yarıda Williams 11, Lauvergne ve Kalinic ise 8’er sayıyla oynadı.
 
Üçüncü çeyreğin ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken, Ali Muhammed’in üçlüğü ile Fenerbahçe Beko farkı altı sayıya yükseltti (38-44). Dış atışlarda A.Muhammed ve Leo Westermann ile gelen isabetler, çeyreğin sonuna 4:13 kala farkı sekize yükseltti ve ev sahibi ekibin molası geldi (43-51). Mola dönüşünde çember altını kullanan ev sahibi, farkı bir dakika içerisinde dörde indirdi ve bu kez mola alan taraf ekibimiz oldu (47-51). Fenerbahçe Beko, son on dakikalık dilime 50-53’lük skor avantajıyla girdi.
 
Son çeyreğin ilk bölümünde skor üretmekte güçlük çeken Fenerbahçe Beko, bitime beş dakika kala 57-56 geriye düştü. Egehan ve Williams’ın sayıları ekibimizi 57-60 ile tekrar öne taşısa da son dört dakikaya 60-60 ile girildi. Büyük çekişmeye sahne olan son bölümün ardından mücadeleden 66-67 üstün ayrılan Fenerbahçe Beko, turnuvada finale yükseldi.
 
Çeyrek Skorları:
1. Çeyrek: 15-13 (Cluj Napoca)
2. Çeyrek: 25-19 (Fenerbahçe Beko)
3. Çeyrek: 16-15 (Cluj Napoca)
4. Çeyrek: 16-14 (Cluj Napoca)
 
Fenerbahçe Beko (67): Williams 14, Kalinic 13, Lauvergne 11, A.Muhammed 10, Westermann 7, Egehan 5, Berkay 5, Stimac 2

Basın Fotoğrafları