BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 75-79 AX Armani Exchange Milan

21 Eylül 2019 Cumartesi 18:43

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Pavlos Giannakapoulos Turnuvası ilk maçında AX Armani Exchange Milan ile karşı karşıya geldi. Ekibimiz, OAKA’da oynanan karşılaşmadan 75-79 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’nun en skorer ismi 13 sayıyla Kostas Sloukas olurken; onu 12’şer sayıyla Derrick Williams ve Ali Muhammed takip etti. Kalinic 10, Melih 9, Stimac 6, Ahmet 6, Berkay 5, Westermann ise 2 sayı buldu.

Fenerbahçe Beko’da tedavi ve bireysel idman süreci devam eden Jan Vesely, 2019 FIBA Dünya Kupası maçları sonrası izinli olan Nando De Colo, Romanya kampının son gününde oynanan Partizan maçında sakatlık yaşayan Egehan Arna, İtalya kampında yer almıyor.

Takımımızın Yunanistan kamp kadrosunda Ali Muhammed, Kostas Sloukas, Leo Westermann, Melih Mahmutoğlu, Efe Ergi Tırpancı, Tarık Biberovic, Gigi Datome, Nikola Kalinic, Berkay Candan, Derrick Williams, Joffrey Lauvergne, Ahmet Düverioğlu ve bu süreçte ekibimizin idmanlarında yer alan Vladimir Stimac yer alıyor.

Fenerbahçe Beko’da Joffrey Lauvergne ve Gigi Datome tedbir amaçlı olarak bu karşılaşmada dinlendirildi.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Takımımız, Leo Westermann, Kostas  Sloukas, Nikola Kalinic, Derrick Williams ve Ahmet Düverioğlu beşiyle karşılaşmaya başladı.

Doğru hücum organizasyonlarıyla maçın ilk dakikalarını 5-0’lık seriyle geçen ekibimiz, ilk çeyreğin ortalarında farkı 8’e kadar çıkardı. Bu bölümde iki takım da sayı üretmekte zorlansa da savunmada doğru müdahaleler yapan Fenerbahçe Beko, son dakikalarda Milan’ın hücumlarını engelleyemese de çeyreği 21-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Ali Muhammed’in sayılarıyla başlayan Takımımız, Melih Mahmutoğlu ile farkı 12 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Ancak bu bölümde üst üste sayılar üreten Armani Milan, skoru 28-25 yaptı ve Obradovic molayı aldı. Mola dönüşünde de sayılar bulmakta zorluk yaşayan Fenerbahçe Beko, top kayıpları da yapınca soyunma odasına 34-37 geride girdi.

Soyunma odasından sayılarla dönen Takımımız, Melih Mahmutoğlu ile 39-37 öne geçti. Bu bölümde hücum organizasyonlarında sorun yaşayan iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Stimac ve Derrick Williams’ın sayılarıyla mücadeleyi önde götüren Fenerbahçe Beko, top kayıplarına engel olamayınca maça eşitlik geldi(51-51). Takımımız, son saniyede bulduğu sayılarla çeyreği 56-54 önde bitirdi.

Son çeyreğe sayıyla başlayan taraf Armani Milan olurken; Fenerbahçe Beko yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince 56-61 geriye düştü. Derrick Williams’ın smacıyla skoru 58-61’e getiren Takımımız, savunmada etkili olamayınca karşılaşmadan 75-79 mağlup ayrıldı. Ekibimiz, 22 Eylül Pazar günü Panathinaikos-Maccabi FOX eşleşmesinden gelecek takımla mücadele edecek.
 

Basın Fotoğrafları