BASKETBOL

Zeljko Obradovic ile Ali Muhammed, Anadolu Efes galibiyetini değerlendirdi

19 Haziran 2019 Çarşamba 22:42

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ile oyuncumuz Ali Muhammed, 85-69’luk Anadolu Efes galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Obradovic, “Maçın sonuyla başlamak istiyorum, taraftarlarımız takımı tekrar sahaya çağırdı. Onların desteği çok önemli. Tüm sezon boyunca destek oldular. Onlara çok teşekküre diyorum. Oyunculara da müthiş maç için çok teşekkür ediyorum. Ve 40 dakika boyunca sahada verdikleri her şey için. Sinan Erdem’deki son maçtan sonra da onlarla gurur duyduğumu söylemiştim. O maçta Gigi hafızasını kaybetti. Çok ciddi bir şey yaşamasına rağmen takıma destek olmak için elinden geleni yaptı. Oradaki son çeyrekte Ahmet’in büyük acısı vardı ve büyük ihtimal bu maçta oynamayacaktı. O da takıma yardım etmek için iğne yaptırdı ve oynadı. Takımımla gerçekten gurur duyuyorum ve onlara teşekkür ediyorum. Takım ruhuna sahip bir ekibiz ve savaşmaya da devam edeceğiz. Çok güzel bir final serisi geçiyor. İki farklı kadroyla oynayan iki EuroLeague takımı… Basketbolseverlerin bu seriden çok keyif aldığını düşünüyorum. 14. günde 7. maçımız, gerçekten kolay değil. Elimizden gelen her şeyi vermemiz gerekiyor ve nasıl oynadığımızı anlamamız gerekiyor. Sonuç ne olursa olsun ben takımımla gurur duyacağım. Antrenörlük kariyerim boyunca son 2-3 ayda yaşadığım gibi bir şeyi hiç yaşamadım. Çok fazla şey yaşadık. Sağlıklı olsalar da başka problemler vardı ama herkes takıma destek olmak için çok çalıştı. Taraftarımız da bunun farkında ve o yüzden de bize destek oluyor. Cuma günü en iyisini yapmaya çalışacağız ama sonuç ne olursa olsun bu sezonla gurur duymamız gerekiyor.” dedi.
 
Ergin Ataman’ın maç sonu yaptığı açıklamalarla ilgili sorulan soruya Obradovic, “Herkes gelmek için özgürdür ve burada kesinlikle kimsenin başına bir şey gelmez. Ben 6 yıldır buradayım, hepiniz maçları takip ediyorsunuz. Herhangi bir şey oldu mu? Herhangi bir takım veya kişiyle bu salonda herhangi bir sorun yaşadık mı? Anadolu Efes’le de hiçbir şey olmadı. Her zaman söylediğim gibi bütün rakiplerimize saygı duymalıyız. Ben her zaman basketbolla ilgili konuşmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir sezon yaşanıyor, şu an çok iyi iki takım basketbol oynuyor.” cevabını verdi.
 
Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak şampiyonluk maçında taraftarlarımızın yer almayacak olmasıyla ilgili soruyu Obradovic, “Avrupa’da da birçok salonda taraftarlarımızın olmadığı yerlerde oynadık. Bizi çok etkilemeyecek, maçımızı oynayacağız.” şeklinde cevapladı.
 
Son olarak 5. maçta yaşananlarla ilgili sorulan soruyu ise Obradovic, “İnsan olarak sorumluluk almamız gerekiyor. Antrenörden, oyuncudan önce insan olmamız gerekiyor. Görevleri insanlara yardım etmek olan kişiler yardımcı olmuyorsa da onlar hakkında yorum yapmaya gerek yok. Hepimizin ailesi var. Kendinizi bu duruma koyun. Hangi formayı giydiğiniz önemli değil.” diye cevapladı.
 
Ali Muhammed: Sahaya güzel bir enerjiyle çıktık
 
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında kısa bir açıklama yapan Ali Muhammed ise, "Kazanma kaybetme maçıydı, kaybetsek elenecektik. Sahaya güzel bir enerjiyle çıktık, savunma yaptık, güzel sayılar bulduk ve onları durdurabildik.” dedi.