BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic: Taraftarlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum

23 Mayıs 2019 Perşembe 23:28

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off ilk maçında Türk Telekom’u mağlup eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic, maçın ardından açıklamalar yaptı.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Zeljko Obradovic, “Final Four’dan sonra play off…  Alışık olduğumuz bir hikaye. Her zaman şeklinizi değiştirip gerekli enerjiyle ve konsantrasyonla bu tip maçları oynamak zor oluyor. Oyuncularla konuşarak kendimizi bu maça hazırlamaya çalıştık. Çok zor bir dönemdi. Eksikliklerimiz vardı. Hiçbir zaman böyle bir durumda olmamıştık. Bunu ilk kez yaşıyoruz. Ankara'dan çok iyi bir takım var. Nasıl oynamaları gerektiğinin farkında olan bir takımla karşı karşıyayız. Takım gibi oynuyorlar ve maçta 20 sayı öne geçtiler. Hücumda heyecanlandık ve nasıl oynamamız gerektiğini anlayamadık. Çok kolay sayılar bulmalarına izin verdik. Bunu değiştirmeye çalıştık ve soyunma odasına yedi sayı geride girdik. En sonunda da tablo bizim için güzel oldu. Soyunma odasında kazanmamız için neleri değiştirmemiz gerektiğini konuştuk. 20 sayıdan geri gelip 10 sayı önde bitirdiysek takımın çok iyi ve akıllı oynamasından kaynaklanıyordur. Oyuncularımı tebrik ediyorum, taraftarlara müthiş destekleri için teşekkür ediyorum. Onlar bence durumu idrak edebiliyorlar ve bizim yanımızdalar. Takımdan tek dileğim 40 dakika boyunca savaşmaları. Çok zor ama elimizden gelenin en iyisini sahaya vermeliyiz. Türk Telekom’u tebrik ediyorum. Onların bencinin arkasındaki davranışlar için de onlardan özür diliyorum. Bizim taraftarımız basketbolu çok iyi anlıyor ve rakiplere saygı göstermesini biliyor. Her zaman böyle devam etmelerini diliyorum.” dedi.

20 sayılık geri dönüşün iki yıl önceki Gaziantep maçını hatırlattığına ve o maçın ardından ekibimizin hem şampiyonluğu hem de EuroLeague’i kazanmalarına ithafen sorulan soruyu Zeljko Obradovic, şu şekilde yanıtladı:

“Kesinlikle öyle ve olmasını hepimiz istiyoruz. Daha henüz ilk maç ve kolay olmayacağını düşünmemiz gerekiyor. Maça dönersek üçlüklerin 29’unda beşi, ilk yarıda belki üç tanesi doğru atış değildi. Oyuncular kendi kendilerine atış kullandı. Açık atışlardan sayı üretmemiz gerekiyor. Bugünkü gibi maçlarda maçı kazanmanın yolu bu şekilde bulunabiliyor. Kendimize Ankara’daki maçın kolay olmayacağını düşünerek hazırlanmamız gerekiyor ve gerekli enerjiyle motivasyonu bulmamız lazım.” şeklinde yanıt verdi.

Luigi Datome’nin ne zaman döneceğine ilişkin soruya ise Koç Obradovic, “Henüz bilmiyoruz. Ben sadece bir koçum. Başkasına sorulması gereken bir soruydu.” diye cevap verdi.