BASKETBOL

Zeljko Obradovic, Zalgiris Kaunas maçını değerlendirdi

18 Nisan 2019 Perşembe 23:40

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic, Zalgiris Kaunas maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Savunma açısından kötü bir maç oynadıklarını belirten Obradovic, hücumlarda ise çok acele ettiklerini söyledi.

Karşılaşmayı değerlendiren Obradovic, “EuroLeague’de play-off oynayacak seviyede oynamadık. Savunmamız iki gün önceye göre çok farklıydı ve böyle olduğunda her zaman antrenör sorumluluğundadır. 1-1 oldu ve seri Kaunas’ta devam edecek. Orada daha iyi oynayabilmek için ne yapmamız gerektiğini iyi anlamamız gerek. Taraftarlarımıza bu akşamki destekleri için teşekkür ediyorum. Her maçı dikkatle izleyip küçük detaylara bakmamız gerekiyor. Savunmamız play-off maçı için yeterli değildi. Hücum açısından da çok kötüydük. Hücumda iyi oynadığımız anlarda savunma açısından kötü kararlar verdik. Çok acele ettik, saniyeler içerisinde değişiklikler yapmaya çalıştık. Kendimizi hazırlayıp daha akıllı oynamak için çalışacağız. İlk başta da söylediğim gibi Zalgiris çok iyi bir takım. Savaşçılar ve Kaunas’ta da mutlaka aynı şekilde oynayacaklar.” dedi.

Jan Vesely’le ilgili de konuşan Obradovic, “Büyük oynama isteği var. Çok sorun yaşadı, ameliyat oldu. Oynamaya başladığında da 3 haftadır oynamıyordu.  Her şey çok büyük istekle oynamasından dolayı oluyor. Böyle olması iyi. Takım için çok önemli bir oyuncu. Biz de ona baskı yapmıyoruz, sakin davranıyoruz. Hazır olduğunda mutlaka geri dönecektir ve önümüzdeki maçlarda eminim ki kalitesini gösterecektir.

Zeljko Obradovic, Joffrey Lauvergne’in play-off serisinin kalanı için oynayıp oynayamayacağıyla ilgili soruya ise, “İhtimal yok.” cevabını verdi.