BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 80-82 Zalgiris Kaunas

18 Nisan 2019 Perşembe 22:44

Turkish Airlines EuroLeague Play-off turu ikinci maçında Zalgiris Kaunas’ı konuk eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Litvanya temsilcisine 80-82 mağlup oldu ve seride durum 1-1’e geldi.

Play-off serisinin üçüncü maçı 23 Nisan Salı günü, dördüncü maçı ise 25 Nisan Perşembe günü Kaunas’ta oynanacak.

Takımımızda Luigi Datome 17, Kostas Sloukas 15, Jan Vesely 12, Marko Guduric de 11 sayı kaydetti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi; Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mustafa Kemal Danabaş, Simla Türker Bayazıt, Alper Pirşen, Burak Çağlan Kızılhan ile Futbol A Takımımızın Teknik Direktörü Ersun Yanal ve kaptanı Volkan Demirel de izledi.

Geçtiğimiz sezon başında sarı-lacivertli ekipten NBA temsilcisi Sacramento Kings'e transfer olan Bogdan Bogdanovic de maçı izleyenler arasındaydı.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Takımımız maça; Nicolo Melli, Ahmet Düverioğlu, Marko Guduric, Melih Mahmutoğlu, Ali Muhammed beşiyle başladı.

Taraftarlarımızın desteğini arkasına alarak karşılaşmaya çok iyi başlangıç yapan Takımımız, ilk 2 dakikayı 8-2 önde geçti. Boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışan Litvanya ekibi, oyunu boyalı alan dışından kurmaya başlayınca dış atışlarla skoru 15-16 yaptı. Başa baş geçen son bölümün ardından ilk periyot 21-20 tamamlandı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta konuk ekip hücum ribauntlarını alarak bulduğu sayılarla skoru 26-30 yapınca koç Obradovic’ten mola geldi. Takımımız mola dönüşü farkı eritemedi ve soyunma odasına 39-46’lık skorla gidildi.

İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Takımımız televizyon molasını 46-61 geride geçti ve üçüncü periyot 58-73 tamamlandı.

Dördüncü periyotta hücumda ve savunmada vites yükselten Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Sloukas’ın sayılarıyla farkı 11 sayıya indirdi: 62-73. Karşılıklı basketlerle süren oyunda Melli’nin smacıyla da fark 9 sayıya indi ve televizyon molasına 68-77’lik skorla gidildi. Moladan Guduric’in üçlüğüyle dönen ekibimiz, Ulanovas’ın basketinin ardından molaya gitti: 71-79. Fenerbahçe Beko moladan Datome ve Vesely’nin basketleriyle dönünce bu kez konuk ekipten mola geldi: 74-79. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan mücadele 39 saniye kala 80-80’de eşitlendi ve Litvanya temsilcisinin basketiyle 80-82 tamamlandı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları