BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 107-102 Alba Berlin

06 Aralık 2019 Cuma 23:05

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 12. hafta maçında Alba Berlin’i konuk etti. Ekibimiz, normal süresi 88-88 sona eren karşılaşmadan 107-102 galip ayrıldı. Takımımızın en skorer oyuncusu 23 sayıyla Kostas Sloukas olurken; onu 18 sayıyla Nando De Colo takip etti. Melih Mahmutoğlu 17, Joffrey Lauvergne 15, Derrick Williams 14, Ahmet Düverioğlu 9, Gigi Datome 8 ve Viladimir Stimac 3 sayı üretti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi; Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sevil Zeynep Becan ve Semih Özsoy takip etti.

Zeljko Obradovic yönetimindeki ekibimiz maça; Kostas Sloukas, Melih Mahmutoğlu, Luigi Datome, Derrick Williams ve Joffrey Lauvergne ile başladı.

Karşılaşmaya Melih Mahmutoğlu’nun üç sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Sloukas ve Datome ile skoru 8-4 yaptı. Joffrey Lauvergne ile farkı çift hanelere çıkaran takımımız, rakibinin iki katı sayı üreterek ilk çeyreği 30-16 önde tamamladı.

Yakaladığı fırsatları iyi değerlendiren Alba Berlin, ikinci çeyreğe iyi başlayan taraf oldu(30-20). Rakibin serisini Ahmet Düverioğlu’nun basketiyle bozan Fenerbahçe Beko, Derrick Williams ile skoru 34-27 yaptı. Ancak son bölümde sayı üretmekte zorlanan takımımız, konuk ekibin öne geçmesine engel olamadı(34-35). Bitime 46 saniye kala sahneye çıkan kaptan Melih Mahmutoğlu, üç sayılık isabetiyle Fenerbahçe Beko’yu 41-37 öne geçirdi. İlk yarının skorunu ise Alba Berlin’den Rokas Giedraitis belirledi: 41-40

İkinci yarıya etkili başlayamayan takımımız, savunmada da zorluklar yaşayınca fark altıya çıktı(43-49). Fenerbahçe Beko, bitime dört dakika kala art arda bulduğu sayılarla televizyon molasına 1 sayı geride girdi(53-54). Datome’nin serbest atışlarıyla öne geçen takımımız, Stimac’ın basketleriyle çeyreği 65-62 önde bitirdi.

Dördüncü çeyrekte art arda sayılar bulan rakibimiz 71-75 öne geçerken; son iki dakikaya Fenerbahçe Beko 80-81 geride girdi. Takımımız, Kostas Sloukas’ın iki sayılık isabetiyle 84-83 öne geçse de son dört saniye kala skor avantajını koruyamayınca maçın normal süresi 88-88 sona erdi.

Uzatma bölümü de oldukça çekişmeli geçerken; Fenerbahçe Beko Derrick Williams ile 96-94 öne geçti. Hücumda inanılmaz işler yapan takımımız, karşılaşmadan 107-102 galip ayrıldı.

Fener Ol Kampanyamıza destek olan taraftarlarımız, Alba Berlin maçının devre arasında şut yarışmasına katılmaya hak kazandılar. Fenerbahçe Beko oyuncularının ter döktüğü parkede yer alma şansını yakalayan taraftarlarımız yarışma sonunda  Nando De Colo İmzalı basketbol topu, tüm takım imzalı Fener Ol Yeleği ve kaptanımız Melih Mahmutoğlu ve oyuncumuz Gigi Datome imzalı şapka kazandılar.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları