BASKETBOL

Nando De Colo, EuroLeague’de son 10 yılın en iyileri arasında gösterildi

15 Kasım 2019 Cuma 13:40

Fenerbahçe Beko’nun başarılı skoreri Nando De Colo, EuroLeague tarafından son on yıla damga vuran isimler arasında gösterildi. Bu listede daha önce, oyuncularımız Kostas Sloukas ve Gigi Datome de kendilerine yer bulmuştu.
 
EuroLeague tarafından bu sezon başlatılan “All-Decade Nominee” içeriği kapsamında ismi açıklanan diğer oyuncu, Fenerbahçe Beko’nun yıldız ismi Nando De Colo oldu.
 
EuroLeague kariyerine 2010’da Valencia ile başlayan ve ardından NBA macerasından sonra bu organizasyona 2014 yılında CSKA Moskova formasıyla dönüş yapan De Colo, EuroLeague organizasyonunun en değerli skorerlerinden biri haline geldi. 2016 ve 2019’da CSKA’nın kazandığı iki EuroLeague şampiyonluğunda da önemli pay sahibi olan Nando, CSKA formasıyla 2014-19 arasında beş Final Four’da boy gösterdi. Nando, 2016 yılında EuroLeague’de normal sezonun ve Final Four’un MVP’si olurken, aynı zamanda Alphonso Ford En Skorer oyuncu ödülüne de ulaştı ve bu üçlemeyi yapan ilk oyuncu oldu.
 
Fransız yıldızımız, 2015-16, 2016-17 ve 2017-18’de EuroLeague’de en iyi beşe seçilirken, 2014-15 ve 2018-19’da ise EuroLeague’de en iyi ikinci beşte yer aldı. Nando, EuroLeague’de üç kez “ayın MVP’si”, 16 kez de “haftanın MVP’si” seçildi. De Colo, EuroLeague’de son on yılda en çok toplam sayı ve verimlilik puanı alanlarında da en değerli ikinci oyuncu. Yıldız ismimiz, %93.9 faul isabet oranıyla da bu alanda EuroLeague tarihinin en iyi ismi.
 
“All-Decade Nominee” kapsamında EuroLeague tarafından toplamda 50 aday açıklanacak. Tüm adayların açıklanmasının ardından, taraftarların katılımına açılacak oylamanın sonucunda, EuroLeague’in son 10 yılına damga vuran 10 oyuncu belirlenecek.
 
EuroLeague tarafından şu ana kadar açıklanan isimler arasında şu oyuncular yer alıyor: Kostas Sloukas, Gigi Datome, Nando De Colo, Ioannis Bourousis, Ante Tomic, Cory Higgins, Mike Batiste, Rudy Fernandez, Devin Smith, Georgios Printezis, Victor Khryapa, Tornike Shengelia, Nick Calathes, Felipe Reyes, Sonny Weems, Jaycee Carroll, Tyrese Rice, Juan Carlos Navarro, Alexey Shved, Nenad Krstic.
 
EuroLeague tarafından Nando De Colo için yayımlanan habere şu bağlantıdan ulaşılabilir: https://www.euroleague.net/news/i/a6qxxxlol8lhilbh/all-decade-nominee-nando-de-colo