BASKETBOL

ASVEL 72-88 Fenerbahçe Beko

23 Kasım 2019 Cumartesi 00:41

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 10. hafta maçında LDLC ASVEL Villeurbanne takımına konuk oldu. Ekibimiz, Astroballe’de oynanan mücadeleden 88-72 galip ayrıldı.

Takımımızın en skorer oyuncusu 21 sayıyla Vladimir Stimac olurken; onu ürettiği 17 sayıyla Derrick Williams takip etti. Melih Mahmutoğlu 14, Ali Muhammed 13, Kostas Sloukas 8, Joffrey Lauvergne 6, Nikola Kalinic 6 ve Luigi Datome ise 3 sayı üretti.

Takımımızda Nando De Colo ve Leo Westermann, sakatlıkları nedeniyle Barcelona ve ASVEL maçlarında forma giyemedi. Takımımızla birlikte çift maç haftası için Barcelona ve Lyon'a seyahat eden Jan Vesely ise ASVEL maçının ısınma periyodunun son bölümünde hissettiği ağrı nedeniyle mücadelede süre almadı. Vesely'nin durumu, takımımızın İstanbul'a dönüşünün ardından değerlendirilecek.

Zeljko Obradovic yönetimindeki takımımız karşılaşmaya; Melih Mahmutoğlu, Kostas Sloukas, Luigi Datome, Derrick Williams ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

ASVEL’in üç sayılık isabetine Derrick Williams’ın smacıyla cevap veren Fenerbahçe Beko, yine Williams’ın köşeden bulduğu üçlükle 6-3 öne geçti. Kaptan Melih’in orta mesafe isabetiyle sayılar üretmeye devam eden takımımız, Derrick Williams ile skoru 12-7 yaptı. Kostas Sloukas’ın etkili asistleriyle rakibi karşısında oyun anlamında fark yaratan ekibimiz, son bölümlerde savunmada sorular yaşasa da çeyreği 19-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun üç sayılık isabetiyle başlayan takımımız, farkı da 9 sayıya çıkarınca rakibimiz molayı aldı(18-27). ASVEL moladan üç sayılık basketle dönse de Stimac ile karşılık veren Fenerbahçe Beko, Kalinic’in serbest atışlarıyla farkı çift hanelere çıkardı(21-35). Son üç buçuk dakikaya büyük avantajla giren ekibimiz, Kaptan Melih’in liderliğinde soyunma odasına 48-36 önde gitti.

Soyunma odasından Kaptan Melih’in iki sayılık isabetiyle dönen Fenerbahçe Beko, Stimac’ın hücum ribaundu üzerinden bulduğu basketle skoru 39-52’ye getirdi. Bu bölümde Stimac ile fark yaratan ekibimiz, oyunun kontrolünü de tekrar eline aldı ve son iki dakikaya 15 sayı önde girdi. Bu bölümde ASVEL farkı indirmeye çalışsa da takımımız, Ali Muhammed’in son saniye üçlüğüyle çeyreği 67-52 önde bitirdi.

Son çeyreğe Kostas Sloukas’ın üç sayılık isabetiyle başlayan ekibimiz, farkı da 18 sayıya kadar çıkardı(70-51). Rakibimiz bu bölümde üst üste bulduğu üçlüklerle moral bulsa da takımımız Obradovic’in molasından Stimac’ın basketiyle döndü(64-82). Son dakikalarda da rakibine şans tanımayan Fenerbahçe Beko, başından sonuna kadar önde götürdüğü mücadeleyi 88-72 kazandı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 11. hafta maçında 28 Kasım Perşembe günü saat 20:45’te Khimki Moskova’yı konuk edecek.

Basın Fotoğrafları