ATLETİZM

Atletlerimiz, Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’na damga vurdu

20 Şubat 2021 Cumartesi 22:15

Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye 7 altın, 4 gümüş, 4 bronz ile madalya sıralamasında birinci sırada yer alırken; Fenerbahçeli milli atletlerimiz 3’ü altın, 4’ü gümüş, 3’ü de bronz olmak üzere toplamda 10 madalyanın sahibi oldu.

26. Balkan Büyükler Salon Atletizm Şampiyonası, Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 
Türkiye Atletizm Federasyonu organizasyonda pandemi sürecinde Türk Atletizmine verdiği destek için Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bir plaket takdim etti. Plaketi kulübümüz adına Yönetim Kurulu Üyemiz Turhan Şahin aldı.
 
Türkiye, 18 ülkenin yarıştığı Balkan Salon Şampiyonası’nda bir organizasyonu daha zirvede tamamladı. Ay-yıldızlı atletlerin tam 15 madalya elde ettiği organizasyona Fenerbahçeli atletler damga vurdu.
 
Yarışmalarda atletlerimizden sırıkla atlamada Ersu Şaşma, 60 metrede Kayhan Özer, 400 metrede ise İlyas Çanakçı Balkan Salon Şampiyonluklarına imza atan Fenerbahçeli atletler oldular.
 
Fenerbahçeli milli atlet Ersu Şaşma, sırıkla atlamada 5.60 ile üst üste ikinci kez Balkan Salon şampiyonu olurken, yarışma sonunda 5.80’de Olimpiyat barajı denedi ancak çok yaklaşmasına rağmen çıtayı düşürdü.
 
Atletimiz İlyas Çanakçı, 46.91’lik derecesiyle salonda 400 metreyi 47 saniyenin altında koşan Türk atletizm tarihindeki beşinci isim olarak kayda geçti. Kayhan Özer ise geçen yıl üçüncü bitirdiği salondaki Balkan Şampiyonası’nda bu kez zirveye adını yazdırdı.
 
Kadınlar sırıkla atlamada 20 yaşındaki atletimiz Mesure Tutku Yılmaz, yarışma içinde en iyi derecesini iki kez geliştirdi ve toplamda üç rekora imza attı. Tutku, önce 4.35 ile U23 rekorunu yeniledi, birkaç dakika sonra 4.40’ta ilk hakkını deneyen Tutku, bu yüksekliği de aştı ve salon büyükler rekorunu kırdı. Bu derece, aynı zamanda U23 rekoru da olduğu için Fenerbahçeli milli atlet yarışmayı toplamda üç rekorla tamamladı. Mesure Tutku Yılmaz müsabakayı iki Ukraynalı rakibinin ardında üçüncü tamamlayarak kürsüye çıktı.
 
Yüksek Atlamada Enes Talha Şenses, gülle atmada Pınar Akyol, aralarında Nevin İnce ve Emel Şanlı Kırçın’ın da bulunduğu 4x400 metre takımı gümüş madalyanın sahibi olurken; yüksek atlamada Alperen Acet, 3000 metrede Burcu Subatan, sırıkla atlamada Mesure Tutku Yılmaz kürsünün üçüncü basamağına çıkan Fenerbahçeli isimler oldular.

Basın Fotoğrafları