ATLETİZM

Turkcell Türkiye Kros Ligi’nde U20 kategorilerinde şampiyon Fenerbahçemiz oldu

29 Şubat 2020 Cumartesi 17:21

Ocak ayında Mersin’deki etapla başlayan Turkcell Türkiye Kros Ligi’nde şampiyonlar Ayvalık’taki finalle belirlendi. U20 Gençler kategorisinde Fenerbahçe Atletizm Şubemiz, hem kadınlarda hem de erkeklerde zirvede ye alırken, Büyük Kadınlardaysa kürsünün üçüncü basamağına çıktı.

Üç kademeden oluşan Turkcell Türkiye Kros Ligi’nde yaklaşık 300 atletin yarıştığı ligde; U20 kadınlarda Fenerbahçemiz, toplamda 63 puanla bir kez daha Kros Ligi’ni kazandı. U20 erkekler liginde ise Fenerbahçemiz ile Darıca Belediyesi arasındaki rekabette gülen taraf Fenerbahçemiz oldu. İkinci kademede liderliği Kocaeli ekibinden alan Fenerbahçe, Avrupa ikincisi Ayetullah Aslanhan’ın kazandığı etap sonunda genel sıralamada 61 puana ulaştı ve sekiz puan farkla Darıca Belediyespor’u geride bıraktı. Bu kategoride İstanbul BBSK 134 puanla Kros Ligi üçüncüsü oldu.

Turkcell Türkiye Kros Ligi üçüncü kademe(final) yarışlarında, U20 Kadınlar 4 km’de atletlerimizden Dilek Öztürk 14:48 ile 2., Zeynep Bayçınar 14:50’yle 3. sıraya yerleşirken; İnci Kalkan, Dilek Öztürk, Zeynep Bayçınar, Ayşe Ecer, Esra Doğan ve Berfin Barışer’den oluşan kadın takımımız topladığı 63 puanla zirvede yer aldı.

U20 Erkekler 6 km’deyse sporcularımızdan Ayetullah Aslanhan 18:16’lık derecesiyle ilk sırada yer alırken, diğer atletlerimiz İbrahim Karateker 18:26’yla 3., Tarık Demir de 18:30’luk derecesiyle 4.basamakta yerleşti. Abdullah Yıldız, İbrahim Karateker, Tarık Demir, Tayyip Arslan, Ayetullah Aslanhan ve Sinan Aksoy’dan oluşan U20 Erkek Takımımız topladığı 61 puanla kürsünün ilk basamağında yer aldı.

Büyük Kadınlarda da atletimiz Özlem Kaya, 20:00’lık derecesiyle 3’üncü olurken; Derya Kunur, Emine Akbingöl, Burcu Subatan, Ceylan Gökdemir ve Özlem Kaya’dan oluşan takımımız 145 puanla üçüncü oldu.

Haberin diğer fotoğrafları

/